Sunday, July 25, 2010

malam yg tenang..

cey..tajuk n3 macam tiap2 malam tak tenang ja kann..kekekkee.. bukan apa, lama sungguh aku tak berblog buat n3. last week, isnin selasa rabu, p tensting conference. tapi selasa  malam tu, nyaris2 aku masuk wad sbb demam. demam yang sgt teruk dalam sejarah hidup aku. sampai kol 1 pagi baru leh kuar spital kena drip 3 botoi ayaq dan segala2 prodisur bagai lagik.. huuuuu... kesahnya bermula di tempat  conference tu laa, hotel crowne plaza KL,gila sejuk tahap sampai ke tulang. balik dr situ hari isnin tu aku dh mcm demam..tapi still buleh tahan lagi. bangun pagi selasa mcm dh tak leh nk tahan.. tapi aku gagahkan jugak bersiap2 macam biasa.. memandangkan mmg aku minat bab2 testing neh. selasa tu, kt conference, time lunch hour, dh nk pitam, sebbaik ada cik yam... kalo dak, maunya aku terjelepok depan2 booth2 kompeni2 yg buat show kt situ. mula2 rasa mcm takleh nk masuk ja sesi after lunch tu, tp macam syg pulak. last2 aku masuk gak, walaupun hanya terpaksa tdo. tido2 ayam sbb sejuk yg menggila..walaupun aku dh pakai jaket cikyam, still sejuk mcm tadak kesan ja jaket tu. sebbaik balik awal ptg tu, sampai opis dlm pukul 5 ptg mcm tu la. tapi kannnnnn.. on the way balik tu, ada sorg bos yg pi dgn aku tu, bukak crita hantu. hantu dlm lif kat opis. huwaaaaaaaaaaaaaaaa... aku nyampuk la sikit2..  dalam hati aku ni, mmg bertekad lepas ni jgn harap la aku nk dok opis sampai lewat2 ptg segala.dh sampai opis, aku kan kena tggu husband aku mai, serius tak tahan dh masa tu..aku dok tggu kt meja farah. sbb meja dia dekat ngn pintu aku nk kluar.. dalam hati ni takut gila kesah seram kat opis aku tu. tp time tu aku tak story kt farah, memandangkan dia slalu balik jauh2 malam. last2 pukul 6 aku turun bawah tggu husband aku.. serius aku menggeletaq, pastu jari2 tgn aku ni rasa kebasss..aku dok bajet, kalo lambat husband aku sampai mmg aku jerit kat pak guard tu soh panggey ambulan jaa.. mata dh kabur2. pastu aku mula la panik sbb jari2 aku mcm mengeras. huwaaaaaaaaaaa... serius takut weh.. kang tak pasal kena strok ka apa ka kn..  air mata dh berjujuran keluar.. huhuh..sejuk tu mmg tahap menggeletaaq makin teruk. elok ja husband aku sampai, terus p klinik. sampai kat klinik rasanya aku mcm makin teruk, terus masuk jumpa doktor, doktor tu wat surat refer ke hospital. dgn lajunya husband aku bawak p spital serdang. sampai sana kena la masuk bilik yg ramai2 org kena tahan b4 masuk ward tu. aku kena demam panas teruk sampai tekanan darah jd rendah. doktor kasik ubat n drip. tp lepas ja habis sebotoi ayaq , aku rasa mcm dh sihat jaa.. keekekekkee.. siap buleh panggil doktor, cakap aku dh sihat n nk balik umah..padahai td bukan main nangis2 bagai, panik la kononnya.. kakakakakakakkaa..  bukannya doktor tu nk bg aku balik, tambah lagi sebotoi drip sampai 3 botoi, masuk botoi yg ke 4, tak sempat abis.. doktor check tekanan darah dh okey, demam pun dh turun.doktor ckp, kalo demam lagi lepas ni terus g check darah. okeyla, esoknya rabu tak pegi la conference, dpt mc 2 hari, tp khamis tu aku g  gak la opis, almaklumla... ada kerja2 tak siap yg harus dibereskan.
kat opis, satu opis tgh dok seram sejuk ngn kisah seram itew.. jgn la menda itew munculkan diri di depan aku.. aku neh sampai nk pi toilet pun kena berteman. .. ya la ditambah ngn kesihatan yg tak berapa nk sihat. jarang2 demam, sekali demam teruk .


aku dh dpt kuarters, jumaat p setel2kan bayaq segala menda, then dpt la kunci umah. pastu p la wat lawatan sambil blajaq kt umah tu ngn  cik yam n farah. pastu jumaat malam angkut husband aku lak p tgk umah tu. mengalahkan umah sendirik kan. padahai umah kuarters jaa. heeeee... excited lebey sbb umah tu mcm shantek. pastu aku kn agak cerewet bab2 kabinet dapur. kabinet dapur pun shantek. he... sabtu n hari ni setel dh la bab2 cuci umah. so plan nk angkut barg sabtu next week.  dekat sket la umahh kt citu.
alhamdulillahh penantian selama setahun lebey tuh..


tapi sabtu kemarin, demam aku dtg balik. kesian husband aku, cuci umah sorg2... nampaknya aku kena p wat check darah la ni.. adus.. harap2 tadak apa2 yg merisaukan nnt.. ameennn..



rindunya kat mak ayah aku kt kampung.. mak aku kata dia nk mai KL nnt, mai ngn abg n kakak aku. mai nk tgk aku la ni.. tak sihat2 ja kebelakangan nih.. nk kata ngandung...terbukti TIDAK..hehehee.. rindunya asam pedas keladi mak aku. huhuhu.. mak aku pun baru ja recover dr strok dia. so mcm tak leh wat keja berat2, jalan pun still bertatih lagi. ayah aku pulak, penjaga setia mak aku.. mmg loving couple la walaupun dh tua2.. kesian ayah aku jugak, tapi sebbaik ayah aku sihat tadak sakit apa2.. ya allah panjangkanla umur mak ayah aku.. rindunyaaaaaaaaa kat depa kat kampung.. cepat2 la depa mai cni. huhuhu.. malam ni agak emosional.. ni mesti angin2 homesick aku kembali menyerang neh..



okey la.. nk pi tipun mak aku.. lagipun dh panjang berjela ni karangan aku malam ni. cover utk seminggu tak dak entry. kawan2 semua, doakan aku kesihatan yang baik dan semoga aku sentiasa dilindungiNYA.. ameennn..





13 comments:

  1. syok woo ang dh dpt umah...aku nih ha xtau la camne. patotnye hari nih dpt kunci omah, td bogok kol ckp xdpt lagik, mampos aku weiiiiii, minggu depan nak kena blah dah, x pasal2 merempat aku sat g weiii....

    takpon aku duk je la surau kan...sedey giler beb...

    ReplyDelete
  2. oo ingtkan dpt yg presint 15 tu, kat situ cantik umah.

    ReplyDelete
  3. aku pun ingtkan dpt yg presint 15, dekat sket ngn MOH, tgk2 dpt presint 11C, kawasan tu baru buka ja.

    ReplyDelete
  4. tahniah Linda.. smoga hang cpt sihat. patot xde entri baru lame dah.. demam upenye hang :)

    ReplyDelete
  5. salam linda, aku duk presint 11,tatau A ka B ka C.yang dekat dgn petronas ke presint 10. - kimah comeyy

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah....dah dpt quaters. Jgnlak sharp kol 5 ke 5.30 dah sampai dpn pintu rmh tak baloi gomen bagi rmh.....Biaqlaa mahkluk tu mmag ada kat man2pun, asal kita berdo'a agar jgn kacau kita dahlaa & kita pun tak ganggu gugat dia...Kan kita ni sama makhluk Allah di pentas dunia ini....Tingkat iman & taqwa...

    ReplyDelete
  7. nana, pewut besar belom? td jumpa ummi, pewut ummi comei, kecik ja.. hehehhee. nana take care tauu..jaga baby dlm pewut leklok

    ReplyDelete
  8. comei ka perut aku?rasa2 dah besaq ni.kalau duduk perut dah bertemu d*d*.hehe...
    nnt jgn lupa tayang gambaq rumah pinjam tu!kui3x..

    ReplyDelete
  9. puan nliza, balik awai sikit ja nnt.. hahahaha..

    ReplyDelete
  10. ummi.. nnt aku upload gambaq. smlm dok kalot kemas brg. majalah saja penuh satu kotak server. adoila.. tu belom lagi brg2 kt dapur. jenuh bayaq duit lori, tatau la brapa trip nnt

    ReplyDelete
  11. kimah.. tgk address hang, kalo address aku jalan P11C, lama dh ker ko duduk putrajaya?? ingtkan kt teganu

    ReplyDelete

.