Wednesday, October 23, 2013

berhati-hati bila turun dari kereta!!!

serius malam ni lapaq tahap dewaa...
lepas tengok crita mr arrogant tu...
dan abah budak2 ni pun balik awai arini..
aku terkinja2 ajak p kedai mamak presint 9...
nak makan roti nan ayam tandoori..
sampai jaaa dah parking kereta semua depan kedai,
 macam biasa pesanan penaja dari aku
anak2 sekelian...
sila jangan beli aiskrim dan coklat naaaa...
berserta lain2 ugutann agar budak2 tu tak beli..
hahahhahaa..
tapi mulut budak2 ni tetap dok sebut nak jugak aiskrim..
pastu asiff turun dari kereta, pastu aku pulak..
aku berjalan dengan cengeinya sambil jegil mata kat anak2,
jangan ambik aiskrim dan coklat nooo
dah masuk duduk elok jaa..order siappppppp...
abahnyer cakap bau taik kucinggggggggggg...
huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..
aku stressssss...
 taik kucing lekat kat kasut asiff pastu
 siap ada tercalit kat kaki diaa..
pastu usha punya usha tapak kasut aku...perghhhhhh ..                  paling hebat...hahahahahhaa...
aku ajak laki aku jom balik la abahhh...

abahnyer bawak asiff pi cuci kat toilet...lepas tu aku????
hampa teka aku buat apaa??
tak tergamak aku nk  p cuci tapak kasut aku
 yang lekat setengah kilo najis iteww....
aku kluaq dari kedai..p belakang kereta..
ku gesel2 kan tapak kasut buang taik kucin ituu..
seb baik ada lopak air...
kejadian seterusnya takyah cerita la aku buat macam mana
hampa pikiaq2 sendiri..
asalkan ilang taik tu dari tapak kasut..
pastu p sambung makan..hahahahahahhaa...
yang paling geram..
sempat lagi anak2 aku rembat aiskrim
dengan cekelat aka gula2.
makan dalam keadaan stresss...cepat2...pastu balik..
sebelum masuk dalam keta, laki aku suh tanggalkan kasut 
pastu laki aku buang kasut tuuu..huwaaaaaaaaaaaaaaaa...
selamat tinggal selipar kesayangan....
kesimpulannyaa...tengok dulu naaa tempat nak pijak kaki masa nak turun dari keretaa...
pesanan penaja dari suami aku kat aku..
lain kali jangan dok buat jelingan maut kat anak2 aku..
bila depa nak aiskrim dan cekelat
sekian terima kasih...

22 comments:

  1. Salam Syalinda...gelak k.atie bc kisah ni...pasni kena hati2 klu kuar kete..tgk dulu kat bwh..br pijak dak?(^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm kak atie, mmg kena hati2 la lepas ni nak turun dari keta...kang ada benda tak sepatutnya melekat..dah la nak pi makan pulak tu...kahkahkah...

      Delete
  2. Haaa sory I tergelak. tu la kan sibuk nak jegil mata kat anak, sampai kaki terpijak taik. pengajaran ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nastyna... tu la pasal..lepas ni takleh ugut2 budak2 tu..nanti dapat balasan..hahahaa

      Delete
  3. ooeemmggiee.....apakah kejadian ini kak??kenapa ianya berlaku ditempat dan waktu yang x sepatutnya???pengajaran untuk diri sendrik jugak ni...
    beware of your step down....kihkihkih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kuya, nak makan roti nan ayam tandoori pun hilang feel...hahahhaa...
      nasib tak baekkk...wakakakaka

      Delete
    2. bertabahlah kak....anyway, thanks lanjer i n team makan kuewtiow kerang yang ohsem...murah rejeki...

      Delete
    3. kuya..sedap sambal kuew tiow tuhhh...kahkahkah..

      Delete
    4. mau tak sedap kak....siap tapau bawak balik kat tempat lagi...nk cicah ngan roti...pergghh...mokmok lagi la daku....

      Delete
    5. kuya.akak pun sejak duduk opis tu asik makan ja..asal miting makan..asal makan miting..hahaha....sampai baju ketat dah niii huwaaa

      Delete
  4. lawak la puan syalinda ni....hehehehe...

    ReplyDelete
  5. Kisah teladannya... kalau anak2 nak coklat & aiskrim jangan marah hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah...betul2...tak baik marah2 pada anak2, tu yg dapat balasan cash and carry...

      Delete
  6. ahahhaa...adoiiii terpijak taik kucing pulok... spoil mood nak makan daaa..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi...salam Jumaat tuan blog....busy lerr tu! hihi:)

      Delete
  7. Kahkahkah. Mata kalut nak jegey sgt. Syalinda mmg lawak dr dulu.. ;)

    ReplyDelete
  8. kahkahkahkah.. kak liza..malang kali ni memang berbauuu....

    ReplyDelete

.