Thursday, February 20, 2014

alhamdulillah...kenyang..

as-salam...

dah lunch ka semua??

aku baru setel..

makan ikan celop tepung, sayur kangkong, 
lemak nangka dan sambal belacan...
bersama ayaq oren peel fresh..

pagi tadi koteow goreng bersama nescafe ais,
 dalam kol 11 miting
makan kuih talam suji + pulut serimuka + popia basah
 + teh panas...

kesimpulannya kenyang sesungguh sungguhnya...
di samping rasa macam perut berangin...huwaaaaaaaaaa...
kenyang semacam ja rasa ni haaaa...

malam ni cadangnya nak masak udang butterprawn
 sebab dah order udang laut dari sabah kat opis ni..
harap2 jadi la butterprawnnyaaaa..
jangan jadi masak lemak udah la..kekekeke...

kat luaq tu panas sungguh tadi p amik iris..
kemarin iris nak bawak air susu cekelat p sekolah..
aku isi dalam bekas ayaq dia..
sekali kemarin dia terlupa bok balik bekas ayaq tu..
saheh basii laa..
pastu tadi aku amik dia, aku tanya,
 bok balik dak botoi ayaq kemarin
dia kata bok balik, tapi tumpah dalam beg.

huwaaaaaaaaa...
patut la aku rasa macam ada bau masam2 basi..
hadoii iris oiii..
redho ja la petang ni suruh mesin basuh...
huhuhuh...
tak sanggup aku nak basuh sendiri..


16 comments:

  1. panaih kan.. tdoq mesti mandi dulu.. lewat pon lewat lahhh .. pastu ekon pon macam tak jalan ja.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi panas...kami takdak ekon, tapi pasang kipas siling dengan kipas stand, macam takdak kesan..hahaha..ni yg rasa nk pasang ekon ni

      Delete
  2. perghh..nampak sangat2 kenyang tu Lyn...hehe...
    makanan semua sedap...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah atie, badan macam penguin dah ni

      Delete
    2. salam hujung minggu Lyn..
      tak nak umum "berita baik" ker?? hahaha ( mcm tau je lyn)..kihkih

      Delete
    3. atie, hahahaha..ni nak tggu biaq stabil dulu baru nak buat pengumuman..kekeke..doakan kami atie...

      Delete
    4. InsyaAllah...amin! atie gak lah yg dok menunggu ni...ntah bila..uwaaa:(

      Delete
    5. good morning Lyn.... bekpes apa tadi?? hehe

      Delete
    6. atie, arini training..nasik lemak in the house...hahahaa

      Delete
  3. Mcm2 Linda makan arini ye, kalau I dulu2.. di awal preggy mmg tak lalu sebarang makanan.. semua rasa nak terkeluar balik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah MM, kali ni, bberselera sungguh..cuma ayam ja yang macam kureng sket..hahaha

      Delete
  4. tu diaaa makan.. best asal ada meeting jer makan, asal makan jer meeting muehehee. Adoi ayak basi tumpah mmg nak penat jugak nak mencucinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nas, kat opis ni, mmg makan best2..hahhaa..
      nasib baik smlm abahnya tolong cucikan...hahaha

      Delete
  5. mau kena rendam seminggu br hilang bau dlm beg iris.. keh3

    ReplyDelete
    Replies
    1. bau mmg tak bleh tahan weii..masam basi semacam

      Delete
  6. Hai, Linda...
    Dah masuk minggu berikutnya, baru nrl sampai sini... busy + anak2 bersilih ganti demam...
    waa, tgh mood nak makan aje tu... cam nrl preggy dulu pun, x pernahnya x lalu makan... lalu aje... sambil buat keje pun asyik nak mengunyap je.. hehe ^__^

    ReplyDelete

.