Monday, April 7, 2014

pelam epal @ mangga epal

as-salam...

ni dok bermimpi kalau makan pelam epal ni 
cicah garam belacan a.k.a mak bee...
alangkah sedapnya weiii...


gambar ihsan gugel

kisahnya petang kemarin p pasar borong
 beli stok bahan basah..
pastu dalam kepala memang dok aim dah
 nak beli buah pelam...
pastu lalu area buah2 tu, tengok buah pelam epal...
gebu2 sungguh la haiiii..
apalagi teruih la aku rembat 4 5 biji pelam epal 
pastu pelam water lily ka hapa ntah yang kaler kuning2 oren masak tu...

pastu semalam lepas kenyang makan nasik, 
teruih kebummm lenaaaaaa...
pastu hari ni mai opis aku dok terkenang-kenang 
buah pelam epal tu cicah garam belacan mak bee tu..
huwaaa..cepatlah pukul 5.30...
nak balik menyicah...
cepatlah sebelum ayaq liur aku meleleh leleh ni..


30 comments:

  1. Sedapnyaaaa....... terliur aii!!. Susah nk jumpa skrg
    ni pelam epal kat pasaraya terkemuka.
    Ni mesti baby dlm perut Linda yg mengidam sgt.

    ReplyDelete
  2. itulah MM, baby la ni mengidam..kahkahkah....dok usha2 mmg payah nak jumpa, terjumpa kat pasar borong tu yang terus rembat ja..

    ReplyDelete
  3. hak ada tu usah la dikenang, bior jer la kami yang takder ni terkenang2 yer :p:p sajer buat I kecur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nas, alahai..kesian pulak orang yang nun jauh d perantauan...harap2 ada lah jual kat sana..tapi saheh la mahai...

      Delete
  4. sabo kak...banyak2 istigfar dalam hati...esok ada pasar jgk kat putrjya kan...nk g rembat jgk la pelam epal....baby cing i duk ngencess dalam perut ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aida, ha tu lah..dari pagi dok istigfar ni,,lagi2 big bos dekat tempat akak ni takdok ini hari..kahkahkah...

      Delete
  5. haha..kan dah terliurrr... cepat balik rumah & makan pelam...hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. atie, petang semalam balik keja, takdan tukar baju, dok kupas pelam siap..hahahhaa

      Delete
    2. puas hati dapat makan... hihi...
      take care Lyn :)

      Delete
    3. singgah melawat mak buyung...hehe

      Delete
    4. atie, mak buyung baru lepas makan laksam..hahaha.asik makan jaa ni..

      Delete
    5. takpe...takpe... makan ja apa yg teringin tu.. nanti dah bersalin baru fikir diet naa... hehhee

      Delete
    6. salam Isnin Lyn..buat apa tu?? :)

      Delete
    7. salam isnin atie...ni dok melayan buah epal merah pulak.. kena pulun makan buah pulak, mengawal berat badan..huwaaa

      Delete
    8. hahaha... makan je selagi mampu...hihik....
      atie dulu masa pregnantkan Pa'e makan smpai semput...hubby plak yg takut nengok...hahaha

      Delete
    9. lawatan perdana..nengok tuan tanah... :)

      Delete
  6. Replies
    1. mmg sedap sangat mama leen...lagi2 kalau mengidam...

      Delete
  7. Sedappp ni... ni bukan mak buyung je mengidam, yang tak buyung ni pun terliur jgk nak menyicah... hehe

    ReplyDelete
  8. teringat harum maneh... perrrgghhhh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. weii..yang tu memang wajib la aku mengidammmmmmm...huwaaaaaaa...

      Delete
    2. dah start juai dah depa kata.. hang blk x? nak kirim.. keh3..n

      Delete
    3. ingat bulan 5/6 nanti nk balik kg...in shaa allah

      Delete
  9. wahhhh sedap ni... jarang dapat makan pelam ni... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mia Liana, mmg seddap buah pelam ni...sampai teringat ringat

      Delete
  10. Replies
    1. Sally, memang sedap..lemak2 gitu..kikikiki

      Delete
  11. Dah lama tak update belog ni mesti Linda sibuk
    mengunyah pelam epal tak abis2 ni.. Pos sebakul ke JB.

    ReplyDelete
  12. ya Allah kecuq liuq... sedapnyer..

    ReplyDelete

.