Sunday, June 22, 2014

Salam Malam isnin

as-salam...

taktau nak bubuh tajuk entry ni apa..ahahahaha..belasahkan ja laa..

lamanya tak update entry...
sibuk wei..banyak ni hutang kerja 
kena selesaikan sebelum ujung bulan 9..
aku budget aku bersalin mesti ujung bulan 9...
due date sebenarnya 6/10..
tapi pengalaman sebelum ni memang bersalin awal..
apa2 pun harapnya dipermudahkan..amin..
sekarang dah 24 minggu  bersamaan 6 bulan..
12/7 nanti, kena p minum air gula..
sebab berat aku naik banyak...
harap2 tak kena la kencing manis..
aminnn..
selera time pregnant ni lain macam sikit..
awal2 pun tak kena alahan apa..semua boleh bedal...
itu yang berat 70 kilo dah ni...

aman damai aku dok menaip entry ni..
anak teruna bertuah aku ni, 
terlelap petang tadi masa tengah layan kartun..
aku heran pulak, wat la sengap ja budak ni, 
tengok2, dah terlena..lega...
hahahahaha...
bukan senang dia nak terlena petang2 hari cuti ni..
letih sangat gamaknya beraksi punggah barang mainan dari pagi tadi..
dah dia lena, buleh la aku kemas umah..
tanpa terjerit2..aku kan tarzan area taman ni..hahaha
alhamdulillah...

hari ni tak kemana-mana pun..
pagi2 tadi buat gulai..
lunch kol 11.30 oii...hahhahaha...
awai gila..
tetiba pagi2 tadi aku tengok berasap jaa kat luar rumah..

mulut dok potpet potpet kata sapalah yang dok buat pembakaran terbuka
time musim2 panas el nino  ni..
pastu laki aku kata, bukan terbakaq laa..
jerebuuu.. awai2 pagi dia kluaq p market...
huhuhuh..jerebu mai balik rupanya..
dugaan nak bulan posa ni..
panas sungguh...
kemarin p mencari ekon..
bubuh dalam bilik..
memang aku takleh lena weii..
pempuan pregnant ni agaknya panas berlebihan..
kol 2 3 pagi leh bangkit mandi..tu pun still panas..
semalam buleh tidoq dengan nyenyaknyaaa..nyamannnnnnn...
ramai sungguh orang beli ekon..pusing2 area bangi semua kedai buleh mai pasang hari isnin..
tak menahan dah aku ni..
last2 pusing p belah serdang...
cina tu leh mai pasang petang kemarin juga..
legaaaaa...
semalam lena dalam senyuman...

esok kerja dah weii....tak sabaq minggu depan nak posa..
harap2 aku cukup kuat.....aminn...
esok pulun siapkan hutang2 kerja yang menimbun ituuu...
moga siapppp....

okey jom...dinner...
selamat bekerja esok...




10 comments:

  1. aku la ni tido ruang tamu, memang panah gilerrr kan la ni. sabarrr je lah. master room aku ngadap matahari naik. mmg lagi panas. husband aku xluluskan pembelian ekon ;) pasai dia xmau ajar baby nnti. sabaqqqq je laaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hani, umah aku ni ruang tamu pun hangat tak der kesan sejuk2 sikit pun..
      huwaaa..itula yang memang tak menahan tu wei....budak2 tu pun tdo malam asik terjaga bagitau panas..padahal kipas siling ada, pasang lagi kipas bawah yg bubuh air tu..huhuhu...

      Delete
    2. seb baek ruang tamu aku sejuk la. memang nyaman je tidur. tp setiap kali org dtg, berkejar la aku sembunyikan semua tilam bantal bagai.haha

      Delete
    3. kalau ruang tamu sejuk selamat....umah aku ni, atas bawah sama ja tahap kepanasan

      Delete
  2. Mmg panas cuaca skrg Linda.. tido dlm aircond pun dah tak pandai berselimut.. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul MM< tido dalam ekon pun takyah selimut...

      Delete
  3. Kannn.. panaih. Dulu ekon auto off pukul 3pagi.. la ni.. dia off.. kita plak bangun on balik.. panaih tak tahan.. huhu.. jerebu ok.. jerebu.. kalau tak silap jumaat tu dah jerebu .. dah scan ka bby apa.. mesti budak2 dua org tu seronok nk dpt adik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula mona...tidoq dalam ekon, takpayah bangkit mandi kol 3 pagi dah ni..huwaaa... budak2 tu dok berebut baby, sorang nak baby girl, sorang nak baby boy..last2 baby girl..in shaa allah...scan aritu...

      Delete
  4. selamat menyambut baby baru Syalinda!! semoga semuanya dipermudahkan :)

    ReplyDelete

.