Friday, March 23, 2012

aduhai..

letih kan kerja..kan..kan..kan..
letih kepala otak, letih jalan pi sana sini hantar itu ini ..
bunyinya macam aku ni merungut..
bukan merungut sangat la...
tapi kalau dah macam-macam kena buat..kadang2 tu memang berbunyi la kan tak puas hati..
kesian kat aku, kesian kat teammate aku, kesian lagi kat bos aku..
aku rasa sejak 1 mac aritu, otak dan mata dan kepala macam tak syncronize ja..
ntah..ntah ..ntah.. terlalu padat kepala otak dan sesak sangat hati dan perasaan..
ini rungutan pasal kerja..sapa-sapa rasa meluat nak baca sila jangan baca..
aku ni bukannya bagus sangat, 
so memang lah kena buat sesi luahan perasaan kat blog untuk kurangkan stress..
bukan bertujuan untuk menunjuk 
kononnya aku sorang ja insan paling buzy kat opis
 atau dunia ni..
bukan juga nak tunjuk diri ini seorang yang bagus..
sebab aku sebenarnya memang banyak kurangnya..buat itu ini tak kena..
cuma aku sekadar meluahkan apa yang terpendam dalam hati ini saja..
bukannya nak burukkan sesapa pun...sebab yang buruknya mestilah aku..

haihhhh..minggu ni memang minggu kena bantai ja..
dari segenap segi kena bantai..
ya allah, kuatkanlah hati aku ni untuk menghadapi dugaan dan cabaran kerja ni..
kuatkanlah juga azam dan ketajaman minda aku ni untuk aku sukseskan projek aku ni..
nampak macam nak gagal, tapi dok ada lagi..
hurmm..sakitnya oii..sakitnyaaaa...sakitnyaaaa jiwa raga..
tidur malam pun asik terjaga jaa..
badan rasa macam tak sihat..tapi aku yakin, aku sihat..
cuma mungkin mental ja agak serabut...
sakit telinga dengar kutukan, sakit telinga jawab call..
helppp...superman..superman...please help me...
semua benda salahkan sistem aku..
sistem aku ni dah la inhouse..sekupang pun takdak kos..FOC..
sistem outsource pun tak brapa nak betoi..tu tera bayaq berjuta-juta..
so, blajaqlah menghargai product buatan kementerian sendiri yang tanpa kos tu..
jangan lah tambah taik lagi..sama-samalah betulkan dan perelok..

insyaallah, alang2 menyeluk pekasam, akan aku sudahkan jugak hingga ke titisan terakhir..
pikiran mesti positif walau apa pun yang mendatang..
walau kena kutuk apa pun kena hadapi dan teruskan juga selagi masih dibayar gaji...
ini macam ayat motivasilah ni untuk aku..
kuatkanlah ya allah semangat aku ni..
kuatkanlah semangat aku ..
mudahkanlah segala urusan kerja aku..
sesungguhnya aku insan yang lemah dan amat memerlukan petunjuk dan perlindunganMU..
sesungguhnya engkaulah Maha Mengetahui..
ameennn...


sekadar jamu mata

 

8 comments:

  1. sabaq linda...setiaop kejadian ada hikmahnya..maybe ni ujian buat hang..mana tua nti hang akan jadi seorang staff yg terbaik,belajar dari pengalaman sebelum ni..biasalh tu..keje takkan hbs sampai mati..yg pntg kita buat yg terbaik je..blk umh tinggalkan mslh kat pjbt tu di pejabat je..toksah pening2 nak piki sgt,diri sndri jugak yg stress..ok??? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana, kadang2 aku pikiaq macam tu jugak.. huhuhu..
      sebab tu la asik dok ajak laki aku kluaq berjalan jaa..nak lupakan masalah kerja yang dok bersimpul dalam kepala otak aku ni..huuuuuuuuuuu

      Delete
  2. takpa linda,sok2 klu ada dugaan bsr hang bole hadapi..aku ni tak tau lg sok2 mcm mana dugaan hhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana, harap2 macam tu la...pengalaman..

      Delete
  3. nk layan dslr ka linda..?? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pacat, DSLR tu saja la dok tayang, kot2 Do taktau nak bagi adiah apa kat aku anniversary dgn birthday nanti..hahahaha

      Delete
    2. aku dok cari butang 'like' tak jumpa2 lah

      Delete

.