Sunday, June 10, 2012

selamat berhujung mingguuu

awal2 petang tadi, aku dok pikiaq macam nak buat cekodok bilis ja lepas asar td..
tapi, tup2..husband cik rita mai hantaq pengat labu..
waaa....sangat teruja..aku tak penah buat pengat labu..
cekap cik rita, buleh buat juai kat bazar ramadhan nanti..kekekeke..
nanti nak cedok resepi kat dia..
thanks ritaaa...rajin hang nooo..

pagi tadi pi setel urusan rumah..
booking grill dan buat sikit renovation yg wajib2..
huwaaa..
dengan ini aku mengumumkan..
abislah duit hasil ikat perut aku nak buat downpayment beli honda crv   
(viva ja lahh)..huwaaa ..
jadik, lepas ni untuk kabinet dapoq bagai tu tunggu di lain musim..

seronok sungguh dok tengok satu umah tu,renovate atas bawah..
aku rasa dia renovate mcm buleh beli sebiji rumah lagi..
aku pulak yg tak sabaq nak tgk hasil rumah tu nanti..
mcm mana la tuan umah tu kan..mesti excited kan..
hahaha...
sebulan dua ni, blog ni dok cerita pasai rumah jaa..
jangan hampa muntah darah sudah..huhuhu..
harap2 kontraktor tu buat la elok2 umah aku tu..
kalo tak frust menonggeng..
tadi nak pi usha umah cik yana and mizi, tapi tak nampak ada orang..
so lalu ja lah..nanti kita jumpa lagi cik yana..


11 comments:

  1. Replies
    1. best tu memang best..tapi akaun teruih kering..huwaaaaaaaa

      Delete
  2. hahaha...poyo la ko. buat pengat jek...
    smlm aku g tgk rumah. Biade la kontraktor dtg approach utk buat gril kabinet etc. aku pom tetibe gerun plak tgk byk mende nak kene kuar duit. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rita siap la ko paling koman sebelah tangan

      Delete
  3. Kalau ada resepi pengat labu spesel jgn lupa share tau Linda..
    Viva tu bleh beli lain kali, keta cepat susut nilai kan?. Tak guna beli awal2. Yg penting biar rumah dulu yg meletopss... kekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MM..yang penting simpanan dah meletup dah..kakakaka

      Delete
  4. Paham sangat la... sebab dulu pun macam tu masa nak masuk rumah baru hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak eynda, tu lah..excited tapi kena buat catuan jugak ni..huhu

      Delete
  5. linda...amik kontraktor ritu ka?berapa weh dia bg harga kat hang?hang amik yg cam dlm gambar tu ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan, kontraktor lain yana..Namora nama syarikat..
      nanti rumah aku dah jadi design lain..kakakaka..pecah dinding depan buat sliding door, simen terus dinding wet area tu, dengan buat grill..
      kabinet dapur lain musim lain tahun..huuhu

      Delete
    2. waaaa linda..mesti cantik...hang kena duduk ni kalau gitu..sayang weh bg org sewa...kakakaka..aku ada nampak iklan namora tu kat umh belah dpn yg tgh renovate tuh..berapa lama dia kata siap?mesti lmbt tu..grill aku minggu dpn baru nak psg.3 minggu dah.hukhuk

      Delete

.