Friday, November 30, 2012

makan2 sempena boss eh ex boss nak pindah

tadi pukoi 1 tengah hari henni a.k.a ex team mate kat kkm
 mai amek kat opis baru aku ni..tengkiu henni..mai ambik dan hantaq balik..
jalan short cut nak pi anjung tu dah tutup,
 kdn nk buat dataran pahlawan ka pa benda ntah..
tengok2 ja depa sampai, aduhaiii....mula laaa...
sejak bila ntah aku jadi super duper emotional macam ni...
hahahahahhaa...

puan novolin a.k.a bos paling cantik aku suatu masa dulu
 dah dapat pindah balik negeri dia..
gembira untuk dia, sebab akhirnya dah dapat balik duduk dengan family dia..
kalo tak, 2 minggu sekali balik sabah..bayangkanlah kosnya...
tapi kos tu tak dapat menandingi sayang seorang ibu pada anak2, sayang anak pada mak ayah dan sayang isteri pada suami...dapat juga dia bertahan 1 thn 7 bulan berjauhan..
kalau aku??? ada jugak aku tolak ja tawaran naik pangkat..
kalau aku lah kan yang berhati lemah ni...bak kata kwn2 lama aku dulu..cengeng!!!
ingat kawan2...cengeng!!! hahahahaa

puas jugak dok pikiaq nak bagi adiah apa kat dia..akhirnya dapat jugak..
tataula dia suka ker tak...tapi aku rasa seswai sangat kaler tu kat kulit dia..
hahahahhaa..moga makin berseri nanti bila pakai...

ex boss aku cakap aku makin kurus!!! ya ka aku makin kuruih??
agaknya sebab masih tak biasa lagi dengan makanan-makanan di cafe parcel d ni..
masih dok rindu bihun goreng anjung dgn sotong celup tepung dan
 nasik goreng kampung telur dadar anjung..
mengongggggggggg kan...dan masih merindui keletah kawan2 di sana..
cikyue dan pastinya cikyam..juga henni yang sama2 hazab dok buat smrp dulu..

jumpa henni...dia..masih sama, lemah lembut dan makin cantik aku tengok
 walaupun baru 2 bulan tak nampak..ececece...ntah2 dah nak kawen apa..
henni..ko jangan nak rahsia2 dengan kak linda bab2 tu ek..
kahkahkahkah..
tapi dia memang pun cantik dah..
henni ..kuatkan hati okey...ada rezki nanti boleh kerja sama2 lagi...aminnn...
tengok aku ni, banyak kawan dengan anak2 dara muda remaja jaa...
perasan muda la aku ni pun!!! tahun depan start 30 tahun dah oiii...
tak sempat nak sembang2 lebih2 sebab ada pengganti puan novolin sekali tadi..
so control ja la...
tadi makan kat penang village..makan laksa..
puan novolin yang belanja..
patutnya kitorang yang patut belanja dia..
kahkahkah...
terima kasih puan..
ntah bila saya dapat jumpa puan lagi..huhuhu...
apa2 pun, mesti puan dah happy, dapat bersama family semula..
semoga nanti dapat bekerjasama semula...
internet opis aku ni down..server email pun down..
tatau nak buat apa..
seb baik aku bawak broadband..
kantoi!!!!padahai dah exceed limit sampai gmail pun dah takleh buka..
okeylah. selamat hari jumaat.
banyak2 kan berzikir untuk tenangkan hati dan jiwa..
ketenangan hati dan jiwa itu penting dan merupakan nikmat dari allah swt..
semoga aku dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala-galanya...
hanya padaMU kuberserah dan meminta...
selamat berhujung minggu semua..
hati2 di jalanraya




7 comments:

  1. masa kerja dulu, i pernah ada 3 orang bosses yang semuanya baik2 tapi tu lah jodoh mesti tak panjang....sedih kan....

    here ada lucky draw to win...coach hand bag worth rm1000! JOMMM!!

    http://www.roslidamjani.com/2012/12/lucky-draw-coach-handbag-worth-rm1000.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la Roslida, bos saya di gomen ni pun dr awal2 masuk memang pempuan jaaa..heheheh

      Delete
  2. akhir nya impian puan novolin nak balik sabah termakbul juga...hehehehe...kesian tgk dia sebelum ni kan puan syalinda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi Sue, asal jumaat minggu dia balik, mmg berseri2 muka dia..hahaha..mai isnin muka letih ja..akhirnyaaa...aii bos ko sihat ka?

      Delete
  3. Hi Syalinda~ Selamat pagi...

    ReplyDelete
  4. Makin kurus ke Linda?. Perghhh... ok le tuh! Mesti makin cun.

    ReplyDelete

.