Tuesday, August 27, 2013

Takziah pada Ujang sekeluarga

as-salam...

petang semalam aku balik dari opis elok2 ja 4.30...
huuuu..mood bekerja masih kelaut bercampur 
dengan monday blues..
pastu rakan2 opis whatsup bagitau anak opismate meninggal dunia..
innalillahhiwainnalillah...
anak ke-3 dia baru 10 bulan lelaki...
katanya demam.. masa hantar ke pengasuh okey sihat,
tapi petang tu wife dia gi amek, anak dia biru dah sawan..
katanya on the way ke hospital dah takder..
itu cerita2 yang kami dengar laa..
dan semalam tunggu nak buat post mortem di hospital putrajaya sampai ke jam 12.45 pagi baru start...

semoga ahli syurga itu tenang di sana.. dan semoga ayah mak dan family arwah tabah...
tatau harus cakap macam mana, hanya doa mampu kuutuskan..

lepas tau berita tu, teruih tengok muka anak2 aku tu..
huuuu...teruih tak jadi marah...
time tu depa dok sepah2kan play doh atas meja...
anak2 aku ni kalau bab nak sepahkan barang memang cekap....
tu belum tengok dalam bilik mainan..
takpalahh...suka hati la anak2 oii...






sedihnyaaaaa weiiii...tapi tiada sapa dapat lawan ketentuan Allah SWT ini...
sebenaqnya semalam dah bok balik kerja ke rumah nak siapkan kerja duedate jumaat ni..
tapi, teruih tak jadik..takpalah hari ni lah cuba siapkan di opis..huuuuu...
tidoq malam pun tak berapa lelap kalau kerja ni tak siap2..


ni lagi satu...muhammad asiff...abah tengah driving, 
dia buat aksi..



okeylah aku nak turun ke bilik training...
training dari negeri tak abis lagi..khamis ni last day...

semoga aku kuat fizikal dan mental...aminnn...

7 comments:

  1. Innalilahiwainnailaihirojiuun...
    Kesiannya kawan Linda tu!!!. Takziah untuk dia.
    Apa agaknya result post mortem tu ye, nanti dpt result
    Linda update tau, nak jugak berbusy body ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MM, result post motem tiada unsur jenayah, mmg dah ajal dia...baby tu demam,pastu panas sgt kot kena sawan..huhuhu..

      Delete
  2. Lindaaaaa... =((
    Awat baby sitter biaq ka dia demam.. mesti badan dia panas ..
    Benci! salam takziah utk depa.. semoga depa kuat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan...baby sitter dia katanya dh bagi ubat, pastu bagitau parent dia, parent dia g amek, pastu katanya tarik(sawan)..
      sian babysitternya, katanya baik org yg jaga tu,,post mortem pun tiada unsur jenayah...babby sitter tu pun lembut lutut2 kat spital..memang dah ajal

      Delete
  3. Takziah buat kawan Linda tu.. kesian nya..mesti sedih giler..ajal maut di tgn Tuhan..tiba masa kita pun akan dijemput..apa pun moga sabar..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. yeaa kak ida dah terer dah blogging...kekekeke

      Delete

.