Tuesday, November 26, 2013

alhamdulillah..adik aku

as-salam selamat pagi...

aku kira, berita dari adik aku semalam, 
adalah berita paling menggembirakan mak dan ayah aku..
teriak2 adik aku dalam teleponnnn...

keputusan sistem pertukaran guru-guru yang dinantikan...
e-GTukar


akhirnyaaaa...adik aku dapat tukaq..setelah kali ke 9 memohon...
terima kasih pada yang menolong....
ya... Allah SWT hadirkan seseorang untuk menolong di kala dah buntu...

dan pastinya orang yang paling gembira sampai tak tidoq malam...mak ayah aku...
syukur pada Allah SWT....
akhirnya dapat bertukaq mengajar di Perlis...
lega hati kami semuaaaaa.....
walaupun dari Penang ja pun, balik Perlis.. 
tapi kerjaya sebagai guru kaunseling di sekolah tu..
dengan dedikasinya adik aku, sampai kerja mengalahkan duta besar..
ujung minggu pun bersama-sama anak2 murid...
pastinya juga, anak2 murid dia akan merindui diaaaa..
cikgu kaunseling merangkap menteri pelancongan,
merangkap menteri sukan....dan macam2 lagi...

tahniah adikku....adik aku ni selalu cakap dia selalu tak bertuah..
tapi kali ni dia memang bertuah...
aku pun rasa terharu sangat semalam...

semoga dapat berkhidmat di sekolah baru dengan semangat baru tahun depan...
alhamdulillah...jangan lupa segala nazar2 sebelum ni...
in shaa allah..nanti kami cuba realisasikan salah satu nazar tu..
kita buat makan2 kenduri kesyukuran sempena dapat tukaq ni...


21 comments:

  1. Alhamdulillah kan...rezeki juga akhirnya adik awk dpt berpindah...ramai2 kengkawan yg mintak tukar, smpi skrg tak dpt2 lgi..kesian jugak tau... syukur:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah Atie, bukan senang nak dpt tukaq ni...;lagi kesian kalau yang dah kawen ada anak...alhamdulillah kali ni rezeki dia

      Delete
  2. Yay! Alhamdulillah.. sebak baca.. mona tau perasaan macamana dok tunggu nak minta tukaq nih Linda.. dulu dah merasa.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mona, semalam dia call pun keriau2...terharu campoq gembira tak terkata dah tu.. 9 kali mintak tukaq...kali ni baru rezeki diaaa...
      ni esok nak mai jalan tar beli kain pasang, kami rasa lagi berkodi2 dia beli kain laaa nanti...hahahaha

      Delete
    2. hei! motip??? dapat tukaq beli kain pasang?? hahaha heee alhamdulillah no.. dekat ngan mak ayah.. jeles!

      Delete
    3. Mona, dia buat excited lebih la tu,hahaha.. nak bergaya mood sekolah baru tahun depan..moga2 jumpa jodoh sekali la kot tahun depan..aminnn..

      Delete
  3. Alhamdulillah...akhirnya...adik tu anak bongsu ke??kalau anak bongsu, nk mntk tukar jgk la...hahaha...

    pasni jgn akak pulak mintak tukar.... +__+

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuya, haah adik bongsu....
      ko jangan nak mintak2 tukaq kuya, satgi keriau big bos SO kita...hahaha..
      akak tak mintak tukaq aih..tak larat bertukaq tukaq dh ni..
      menten ja kat sini...syok dah sini ada kuya..wakakakakkaa...

      Delete
    2. hahaha....iollss is x layak untuk di tukarkan...kalau nak, kena berhenti terus...wakaka...pasni nak jadi full housewife la.. ;-)
      wahh kak..terharu iolls...lagi syok kalau 1 team..boleh gosip gosipan...kihkih

      Delete
    3. tulah Kuya...lagi syok kalau satu team..buleh gossip2...
      tapi akak macam seriau ja kalau masuk team kuya...semua terer2 belaka.. kang akak masuk jadi tukang tengok ja ..kakakakaka...

      Delete
  4. Tahniahp pada adik Syalinda. Dpt sek mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ kliza, taktau lagi sekolah mana, bulan 12 ni baru tau dpt sekolah mana

      Delete
  5. haha..terror la sangat (mata ke atas)...tp kalau di kira..asalnya mmg akak 1 team weolls..sbb kak ferry memula mmg banci penduduk..lps dia CTG 3 bln, terus dia kena tukar ke newss...tp kak..team newss pun tak kurg hebat jgk..ari2 meeting memanjang baq hang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuya..sbb meeting byk sgt, tu yang baju dah jadi ketat dah ni..hadoiii...
      tiap kali miting, makan mesti bertambah....baru 6 bulan kat sini, dah naik 6 kilo...pitammmm...

      Delete
    2. hahaha....iolss rilek je 3 tahun duk sini...naik 14 kilo...x de hal la..janji happy..happy luaran je la...dalaman?toksah citer r..tiap2 malam nangis sebab menyesali dgn apa yg telah berlaku pada perut dan beberapa bhgian anggota lain..hahahaha....

      cane ni??orang tu dah bising2 sbb perut dah naik ni..matikkla....kata 75 kilo jerkk...

      Delete
    3. kahkahkahkah.....
      ooo..tetiap malam menyesali yerr...hahaahaa...
      tapi tuh laa....memang lepas jadik baru menyesal...kakakakaa...
      nak puasa hari2 kang kurus sgt pulak tak larat nak buat kerja2 ppi mdt ni..huwaaa... ayat cover akak ni..hahahaha...

      Delete
  6. Assalammualaikum.. follow kat sini..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah... rezeki. Bukan mudah kan nak dapat tukar2 ni, so lucky la ur adik.

    ReplyDelete

.