Wednesday, May 29, 2013

selamat ulangtahun kelahiran yang ke-5

happy birthday anak dara mama...iris...
dah 5 tahun hari ni 29 May 2013...
5 tahun dulu iris dilahirkan tepat jam 5 petang kat spital serdang...
semoga iris jadi anak yang solehah...dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur, sihat,
 dan jadi orang yang berguna...
aminnn




Tuesday, May 28, 2013

anak2 demam

hari selasa hari ni aku EL...
asiff demam tak okey lagi, ditambah dengan iris pulak dahh..huuuuuuuu..

kemarin abahnyer dah bercuti..bawak asiff p klinik, memang betoi la tekaan aku.. tonsilitis...
doktor nasihatkan suh operate buang...
nanti kalo dah start sekolah asik sakit banyak kelas tinggal..
hurmmmmm..mamanyer pun tak buang2 lagi tonsil tu...inikan pulak anak yang 3 tahun..
memang kena buat stok vitamin C banyak2 dalam umah ni..
kena buat research dalan internet cari supplement untuk budak2 neh!
moga2 tak jadik lagi tonsil tu..

iris sejak semalam dah panas..so pagi ni dua2 kepanasan demam..
mama EL ja laa...sapa lagi nak jaga anak2..takkan nak hantaq jugak p sekolah..

sejak pagi tadi dua2 orang budak neh, kejap panas kejap sejuk..kaki sejuk..huuu..
risau kat iris kot2 kena sawan tarik..dia tu kalo panas sangat aritu dah kena sekali!

tapi dari pagi tadi sampai ke jam ni, hanya iris ja yang tidoq kejap...
yang asiff masih ligat walaupun demam..
mata cekang sungguh..tak ngantuk kot ubat demam tu..

huuu..okeylahh aku pulak nak melelapkann mata barang sekejappp...
lapaq ayam penyet wong solo bangi!



Monday, May 27, 2013

dah abis cuti2

isnin yang blues..sungguh blues...hubbyku bercuti di rumah..orang TM nak mai pasang Unify..
sehari jugak la proses installation..
asiff demam start semalam..sian diaa...semalam menggeletaq...tak pasti la apa puncanya demam..
aku dok pikir2, kot dia kena tonsil gak..siannn anak mama..huuuu....
sepanjang cuti 3 hari ni, kami menginap di rumah ja..
tak ke mana-mana..
walaupun plan asalnya bersama kawan2 ke Lumut..syoknyaa tengok gambaq depa p Lumut..huwaa...
duit dah bayaq...tapi apakan daya, tuntutan pekerjaan suami...tak mengizinkan..
jadik, kami 3 beranak duduk di rumah tengok tv ja la pagi sampai malam, malam sampai pagi..
sambil2 aku menurut segala permintaan anak2 nak makan itu ini..
sebolehnya semuanya wajib aku penuhi..anak2 kann...macam bersalah ja kalau tak dapat memenuhi...
tunggang terbalik kat dapur..hahahaha...
mama diorang ni kan seloww jaa bab2 nak masak bagai serentak...pastu time tu jugak nak kemas dapur..
teringat pada mak aku!!!

tapi sambil2 dok kelam kelibut tu kan...dok pikir nak pi kelas bakery dan kelas jahit baju...
in shaa allah nanti akan masuk dalam planner 2013...CikYu...jommmmmmmm...
oven dah ada, boleh la membakar dengan jayanyaa..CikYu pun dah ada oven..kannn
CikYam toksah p kelas bakery dah..dah mantapppp skill...jom kengkawan...
cuma mesin jahit belum dapat lagi, kena start menghimpun ni...
hehehee...
semoga cita2 tu akan dapat dipenuhi ....aminn..
disebabkan frust takleh pi Lumut last week..
ada orang tu kena la bawak isteri dan anak2 ke tempat lain okey..
tapi malas nak merancang apa2..
ada ja hari sesuai teruih zasss pi jaa..
kalo dok merancang berbulan sebelum ni..
last2 kami jugak dok jadi penunggu yang setia di rumah...
ayat frust nehhh...kalo idak mesti syok dok shopping ikan bilis buat bekalan bulan posa..
huuuuuu


Thursday, May 23, 2013

perjumpaan ibu bapa sekolah

sabtu last week ada perjumpaan ibu bapa di sekolah anak2 aku...
so pagi2 dalam kol 9.30 kami sampai kat sekolah a.k.a. tadika Bondamama Presint 11D..
memang kamilah parent yang pertama sampai..kekekeke..
aku rasa yang tahun lepas pun kami yang pertama..
biasalah semangat mak ayah lebih dari anak2...

berdebar sebenarnya...
mula2, cerita pasal anak teruna bertuah aku sorang tu, muhammad asiff..
buleh kena serangan jantung oiii....teacher tunjuk kerja2 sekolah dia...
sambil aku dok dengar teacher2 dia bercerita pasal hal dia, 
sempat lagi si asiff dok tekwando aku...
memang tak makan saman...
macam teacher dia cakap, dia memang lasak kat sekolah..
pastu geng2 pun lasak2 jugak..makin menjadik laa..
patut la asal balik umah, asik buli kakak dia ja..sabaqqq ja laaa aku...
pengetua suh bagi lebih perhatian kat diaaa...huhuhuhu...
asal suh menulis buat kerja sekolah...dia lah paling kreatif buat menda lain..
orang suh tulis start dari atas dulu, dia start dari bawah, start dari tengah...
pastu kalo dia bengang, dia buat dono jaaa ...bertuah betoiii budak sorang neh...
benda paling dia suka main cantum2 macam lego..tapi puzzle takmau pulak...
bab nak belajar2 ni dia tak minat...
memang bertuah kannn..
ya lah lepas ni no more ultraman in the house tetiap hari naaa cayang!!!
lepas ni mama kena buat kelas intensif kat asiff kasik lancar abc 123 bagai...
asiff dah 3 tahun..
basic kena tau dah pelan2.. 
ini nyanyi lagu abc pun tak brapa betoi lagi..
tapi apa2 pun alhamdulillah...mama bangga dengan muhammad asiff sebab 
sangat kreatif...wakakakaka...slow and steady okey...

lepas pasal asiff, iris pulak..
alhamdulillah...anak dara sorang ni cemerlang...
selalu jadi teacher pada kawan2 di sekolah..
patut la kalo kita tanya dia nak kerja apa bila besar2 nanti kejap2 nak jadik cikgu,
 kejap2 nak jadi doktor, kejap2 nak keje macam mama, kejap2 angkasawan..
 macam2 keje dia nak jadik..
apa2 pun aku doakan anak2 aku jadi orang yang berguna pada agama, bangsa dan negara..
tak semestinya jadik doktor dan engineer baru jadi orang berguna...
walau apa pun mesti jadi anak yang soleh okey...
masalah iris setakat ni, dia agak kompius untuk baca iqra 3 yang part panjang pendek tu...
agaknya dia taktau nak panjang berapa harakat kot...
takpa nanti mama ajaq kakak okey...harap2 berjaya...

lepas abis sesi perjumpaan tu kami pi the mines..
baiki handpon aku yang rosak..awai2 dah rosak..
pastu belikan adiah untuk budak2 berdua tu...
macam biasa muhammad asiff dengan ultramannya yang boleh berjalan..
iris nak beli piano yang ada microphone...
konon2 nak nyanyi lagu putih2 melati kat umah...

balik ja umah...tak sampai 24 jam..
ultraman telah dimandikan oleh muhammad asiff..
pastu wayar microphone piano iris pun abis diputuskan oleh asiff...
huwaaaaa...nangis si kakak iris...
tapi muhammad asiff menten macho..buat takdak hal yang berlaku..
okey mama takkan belikan mainan kat asiff lagi sampai asiff buat perangai elok2...fullstop!

aku punyalah pesan kat asiff jangan mandikan ultraman tu, 
tapi dia test mandikan separuh2, mula2 mandikan kaki, ultraman tu bergerak lagi,
 lepas tu mandikan badan..
last sekali rendam dalam air...pastu gi lap dengan towel, pastu kasik ultraman tidur..
memang tidur betul lah..sebab terus kejung tak leh bergerak lagi..wakakakkaakkaa...

tu lah serba sedikit perihal anak2 bertuah aku...
semoga anak2 aku jadi anak yang soleh dan solehah ..
mama sayang sangat2 kamu berduaaaaaaaaaa....
jauh lagi perjalanan yang perlu ditempuhi..
banyak lagi exam yang perlu dijawab...
semoga anak2ku berjaya dunia dan akhirat..aminnn..


hasil tangkapan di the mine.. 
kakak berkenan piano kecik..

exam iris...

exam iris..


Wednesday, May 22, 2013

mengantuk

balik dari mesyuarat persatuan juruanalisa sistem tadi...
mengantuk yang amat rasanya...

ni sedang menikmati secawan kopi panas...
alangkah bestnya kalau ada biskut kering...buleh cicah dengan ayaq kopi..

good luckkkkkkkkkkk suamikuuuu...
semoga kita mendapat keberkatan dari Allah SWT dan dimurahka rezeki..
aminnnn....

Sunday, May 19, 2013

selamat hari lahir yang ke 30..

alhamdulillah...
masih bernyawa ke pagi ini...
hari ni hari lahir aku yang ke 30 tahun...
dah tak dak kepala 2 dah...dah 30 tahun dah mama iris dan asiff...
tataulah nak kata cepat ka lambat masa tu berlalu...
tapi masa tu akan tetap berjalan walaupun kita rasa lambat...

pagi ni aku semangat..dari semalam takleh lena sebenaqnya..
agaknya sebab umur dah masuk 30 tahun...kekekekekeke...
yeaaaaaaa...syoknyaaaaaaaa dah 30 tahun..
tapi makin kita meningkat umur, makin singkat nyawa kita kot...
wallahualammm...
apa2 pun semoga aku dikurniakan kesihatan yang baikk...
dimurahkan rezeki, suami dan anak2 dan keluarga sihat...
dan semoga kami semua dalam keberkatan Allah SWT...

pencapaian aku setakat ni..dari tahun lepas la kot...dari bulan 7 tahun lepas...
setakat ni paling besar sekali impaknya ialah aku dah buleh drive kereta..
walaupun kereta tu dah calar balar semua ada...kemek ja takdak..
syukur allah swt bagi keberanian jugak kat aku..
dulu aku dok ingat memang sampai bila2 la aku takkan jadi pemandu kereta...
co-pilot ja laa sampai tua..tapi betoilah orang kata, bila dah terdesak baru menjadik...
setakat ni, area yang aku dah bawak dari Putrajaya, Kajang, Bangi dan Sungai Buloh...
kekekekekekekeke...nanti kena up sikit p ikea.
tapi mak aku kat kampung memang tak kan naik la kereta kalo aku drive..wakakaka..
seriau katanya..."takpa la mak..tungguuuu...nanti mak mesti mau naik juga orang drive..."
dari segi pekerjaan pulak..memang dok gomen situlah...itulah punca rezki aku...syukur...
anak masih 2... in shaa allah nanti  2 tahun lagi akan 
menambah bilangan ahli sampai cukup 4 ke 5 6 orang..

19 haribulan besday aku..18 haribulan tarikh aku dinikahkan oleh pak imam..
19 haribulan juga hari kenduri kawen....happy anniversary day untuk aku dan somi...
dah 6 tahun idup bersama..baik, gaduh, berebut balik raya, bebai bagai...
alhamdulillah..walaupun sepanjang kehidupan kawen ni tak penah surut dari berperang..
tapi kita masih kuat dan saling percaya lagi...semoga kita akan tetap bersabar 
sehingga ke akhirnya...
semoga rumahtangga kita sentiasa diberkati Allah SWT...

jadik sempena besday aku arini juga anniversary...aku malas masakkk...
sebenaqnya dah lama gantung periuk belanga jaa..
tak masak..hahahaha...bertuah kan mak iris dengan asiff ni!!!
kekekekekee...okeylah..thanks pada kenkawan yang wish di FB dan phone..
kalo aku kayo macam dato' ct nurhaliza buleh la buat majlis..
semoga nanti rezki bertambah, buleh la buat majlis untuk kenkawan dan jiran2..kekekeke..
haihhh..macam nak pi spa jaaaaaaaaaaaaaaa...(berangan)
jadik sekarang, jommm pi sidai kain pulak...............
lepas tu nak tengok cd..
semalam pi beli dekat 50 rengget cd cetak rompak kat bandar tasik selatan..
lupa nak cerita, baru abis melayan bihun sup kat satu kedai..
pusing2 kiri, betoi2 dekat dengan aku..sebelah aku jaa...
kucing gigit tikuss bawak kat mulut...........uwaaaaaaaaaaaa............. 
sakit jiwa aku rasa tang tu..
aku menjerit...pastu iris rilek ja dok makan lagi...
pastu baru dia tanya mama kenapa kucing makan tikus..
speechless tang tuuu...truih soh depa stop makan....pastu p beli cd depan parking kereta..
tak mau pi dah kedai tuuuuuuu..masuk jalan2 cari makan kedai tu suatu waktu dulu...
lindungilah kami sekeluarga..takut leptospirosis kang...
okey semua...selamat ari ahad...

Friday, May 17, 2013

selamat hari jumaat

alhamdulillah...dapat menikmati hari jumaat lagi...
masih dipanjangkan umur...
hari jumaat selalunya kebanyakan orang akan lebih gumbira..
yeahhh esok dan lusa cotiii....

alhamdulillah jugak mak aku dah dapat discharge dari spital...
lega rasanya dapat cakap dengan mak aku dalam tepon...
dengar suara dia pun dah kuat dan ceria...
kalo idak suara lemah ja..pastu taknak cakap tepon dengan anak2..
tu yg risau tu...

so minggu ni kami tak balik perlis...dok umah ja...
menyelesaikan kerja2 umah yang tertangguh..

hari sabtu esok ada perjumpaan ibu bapa kat sekolah anak2 aku..
nak bagitau result exam bagai la tu..
macam mana lah iris ni...harap2 okeylah dia..
asiff pulak in shaa allah petang atau malam ni nak g buka jahitan dia...
patutnya dalam surat doktor 16 hb kemarin..tapi kemarin miting ja pagi petang...
cepatlah buka jahitan tu...seriau aku tengok..dahtu dia dok pegang2..
berani betoi budak neh.. tapi dahi dia tetap jadi dahi macam ikan 'flowerhorn tu'
lepas jahitan dah buka aku rasa kena tuam laa pulak..
takpun nak tanya doktor kot ada ubat2 lain..macam dok membengkak lagi ja..
harap2 takder menda laa...
pengajarannyaaa..kena 24 jam mata kita tertumpu pada anak2 walau di mana berada..
malang tak berbau...huhuhu...


Thursday, May 16, 2013

SELAMAT HARI GURU

as-salam dan selamat pagi...

hari ni 16 Mei....Selamat Hari Guru pada semua cikgu2 di dunia....
jasa kalian amat besar nilainya..dan hanya Allah SWT yang dapat membalasnya...
selamat hari guru buat adik aku...Cikgu Suria...
guru cemerlang sekolah menengah jelutong penang..
kesayangan pengetua sekolah...wakakakkakaa...

juga pada blogger2 yang bergelar cikgu...kak liza, kak roZ....
semoga kalian yang bergelar cikgu akan lebih tabah, kuat dan sabar dalam mendidik anak2 bangsa menjadi manusia yang berguna...
cikgu sekarang ni, memang berat kerjanya..tak cukup hari weekdays...
ujung minggu sabtu ahad pun bekerja...ya ..itulah cikgu2 sekarang..terutamanya adik aku...
yang juga digelar cikgu sukan, cikgu pelancongan..walhal dia cikgu kaunseling...hahahaha...
tapi tahniah...cikgu suria sangat disayangi oleh anak2 muridnya...
sampaikan teman jalan kaki sampai ke rumah...
juga kesayangan pengetua sekolah yang 'sangat sentimental value' tu... 
ini kalau adik aku baca mesti dia hangin kat aku..hahaha...saja jaa nak menyakat hang...

kalau time hari guru aku mesti teringat dulu2 masa sekolah rendah..
aku sekolah kampung..sekolah dalam felcra tuu..
time hari guru adalah musim2 buah mempelam..
jadi kebanyakan kami akan bungkus buah2 mempelam untuk cikgu2 dijadikan hadiah..
time tu cikgu2 pun dah faham..
kebanyakannya dan 90% anak2 muridnya dari kalangan peneroka2 felcra tu..
mak bapak kebanyakannya penoreh getah dan buat kerja kampung ja...
jadik pokok mempelam harummanis macam wajib ditanam pada setiap umah...
dan buah mempelam harummanis dan 
segala pelam yang lain kami bungkus2 bagi adiah kat cikgu...
memang kenyang la cikgu2 dapat adiah pelam tu...hahaha...

zaman dulu juai pelam harummanis buleh beli set bilik pengantin 
untuk abang2 aku kawen...
akan ada lori mai cari buah....
meriah betoi time tu..dan kami2 ni gigih dok tengok depa dok timbang buah...
tapi makin lama pokok pun makin tua..
sekarang ada satu dua ja pokok harummanis yang masih gigih keluarkan hasil kat umah aku..
yang lain2 tu pokok pelam sala...dan pelam jenis2 lain..
tapi tak sempat ayah aku nak balut buah sebab dok jaga mak aku yang sakit...
kami pun kalo balik kampung, beli ja laa buah harummanis kalo nak makan..
sekarang ni sekilo sampai 20 rengget ke atas..haihh..
kayo betoi sapa ada pokok ni banyak2 kat umah...
terliur dah pelam harummanis dengan pulut sibaq...
(pulut sibaq = pulut yang dimasak, kemudian digaulkan dengan santan pekat)

haih...dari cerita hari guru..teruih masuk cerita pelam harummanis...wakakakakaa...

tapi motifnyaaa...walau di mana pun cikgu2 bertugas...dirimu tetap dikenang...
walaupun di ceruk kampung hulu mana pun...
anak2 murid dan mak ayah anak2 murid tetap berterima kasih yang tak terhingga 
pada semua cikgu2...

akhir sekali..selamat hari guru pada semua cikgu2...
dan berkhidmatlah dengan penuh keikhlasan..
sesungguhnya besar pahalanyaaa menjadi cikgu...

kepada cikgu2 aku dulu, di sekolah kebangsaan lubuk sireh, sekolah sains azlan shah, sekolah menengah derma, matrikulasi negeri sembilan dan upm...
terima kasih di atas jasa2 kalian yang tak mampu untuk kusenaraikan...
semoga kalian beroleh keberkatan dan dimurahkan rezeki..aminn..
masih teringat cikgu maths di sekolah azlan shah taiping ajar aku GSTK  GSTB
(gandaan sepunya terkecil terbesar tu) 
dan ajar negatif positif campur tolak darab bagai tu..
time tu aku rasa cikgu tu memang gigih la ajar aku yang tengah dok keriau sebab homesick..
sampai aku paham dalam esak tangis tu...

juga buat cikgu2 sekolah tadika anak2 aku...
tadika bondamama..selamat hari guru...
terima kasih kerana sabar mendidik anak2 saya hingga pandai membaca dan mengira...
juga sabar melayan karenah anak2 saya yang macam2 gaya tu...

TERIMA KASIH CIKGU!!!!

Wednesday, May 15, 2013

terima kasih

di kala dan saat hati gundah gulana...
ada yang memahami...
terima kasih...

Monday, May 13, 2013

dahi asiff


ini haa dahi asiff ...
pak lang dia cakap, macam muka orang jahat jaa..wakakakaka..
kira la tu 5 jarum...





Anak terunaku Asiff...

assalam dan selamat pagi...awal harini aku masuk opis..
tapi rasanya tetiap masa awal jaaa...aku masuk kol 8, tp sebelum 7.30 dah terpacat dalam opis..

jumaat lepas aku balik kampung..nasib baik bengkel tu abis ngam2 dekat kol 12...huuuuuuu...
kalo memang sambung sampai petang alamatnya memang aku amek halfday laa...
kisahnya mak aku sakit...
walaupun ari khamis tu dah leh kuar wad, tapi ayah aku cakap tetap keadaannya macam tu gakk...
aduhaiii..walaupun baru ja balik dari kampung, mengundi aritu, hati ni tetap tak sedap...

so aku call husband aku, cakap jom balik kampung, mak sakit...
husband aku amek halfday jumaat petang tu..dalam kol 3 kami bertolak balik perlis...
masing2 diam ja dalam perjalanan...

sampai umah dalam kol 11 lebih, sebab berenti penang makan pastu amek adik aku..
tengok mak aku nampak dia sangat letih...pastu dia cakap dia panas...rasa badan tak panas..
esok paginya sabtu, kami bawak ke kmc..masuk wad aritu kat hospital kangar..
pastu doktor kmc cakap mungkin kuman kat paru2 tak betul2 abis..so dia bagi antibiotik..
lepas balik kmc,tengah2 dok kalot dengan mak aku...
Asiff dok main bola dengan cousin dia umur 5 tahun..
husband pulak tengah cakap tepon dengan kawan dia..tetiba aku dengar budak nangis..
pastu husband aku angkat asiff, muka dah berdarah abis..
huwaaaaaaa...
aku apalagi, macam nak pengsan..
husband aku bawak masuk bilik air cuci..aku kalot amik ais baru...
aku tak nampak lagi apa puncanya...yang nampak darah jaa banyak..
lepas tu husband aku cakap jom p spital kelam kelibut aku pegang ais letak kat dahi asiff..
tengok2 ya rabbi, luas sungguh luka...
uwaaaaaaaaaa...aku naik nak pening dan pitam..
dukung asiff masuk kereta, asiff nangis tak brenti laaa...
aku rasa kalo lama sikit aku dok berdiri memang aku pengsan dahh...
dalam hati ni dok baca macam2 doaaa...
huhuhu...
dari umah aku ke hospital dalam 30 minit..
klinik berdekatan dalam 15 minit, pi satu klinik, diorang cakap diiorang takdak jarum kecik,
lagipun luka dalam kena bawak pi spital..
aku kalo bleh mmg takmo bawak pi spital besar...huwaaaaa...korang paham2 laa kannnn..
macam2 cerita, jahit mentah2 ja laaa...
pastu ada satu choice agi pi klinik menon...klinik tu macam high techno cket..
tapi diorang pun cakap takleh buat, sebab luka besar..aku lagi susah hati..
so takdak choice...bawak pi hospital besar kangar tu laaaaaaaa
dari kol 12.45, kol 2 baru start menjahit... hanya Allah yang tahu...
tapi anak teruna aku memang hero lah...nangis kejap jaaa...
sampai spital sempat lagi dok buat aksi hero diaaa...

tapi time menjahit tu dia nangis...orang tutup mata..
mulut dia dok nangis "nak tengok abah..nak tengok abah"...
aku dah start mengalirkan air mata..
pastu sempat lagi aku sound doktor...tak bubuh ubat bius ka??
wakakakaka...saheh doktor tu bengang,
tapi aku dengar dia cakap dah 3 jarum kasi ubat bius..
betullah tu, husband aku ada masa awal2 diorang start nak jahit..masa tu aku g amek ubat dulu..

nanti aku upload gambaq...tapi alhamdulillah dia cergas kembali..16 hb ni kena pi bukak jahitan..

mak aku pulak...ahad tengah hari kemarin kami bertolak balik putrajaya,
dalam kol 5 petang mak aku start jadi letih..bawak pi kmc lagi..
kena tahan..doktor suspect ada kuman lagi kat paru2, dan doktor check kot ad kuman lain..
huwaaaaaaa...aku pulak kol 830 malam sampai umah kat putrajaya...
tak leh tidoq semalam oii..adoii risau nyaaa hati...
ni adik aku la dok tunggu mak...huhuhu...

dah la tu..ada satu lagi benda penting yang menjadik masalah dalam kepala aku ni...
sesungguhnyaaa banyak dugaan aku tahun ni...
semoga allah swt kuatkan hati aku....semoga mak aku dipanjangkan umur..aminnnn


Thursday, May 9, 2013

ulang alik...

aku ada bengkel 3 hari 2 malam di kajang...kat hotel oriental crystal....best gak la hotel ni
jadik disebabkan dekat ja putrajaya dengan kajang, aku ulang alik ja la..
bengkel abis dalam 10 malam..
semalam balik ke rumah, sempat lagi sesat jalan dalam putrajaya...
mengong..wakakakaka...
tapi keseluruhan perjalanan lancar....alhamdulillah..
semoga malam ni pun aku selamat sampai ke rumah..
esok sehari lagi, last day...
mak aku ni baru keluar wad...huhuhu..
ari ahad aku balik ke putrajaya, isnin petang mak aku masuk spital..
tekanan darah naik + demam + ada jangkitan paru2..
ikutkan hati memang nak balik kampung time tu gak..tapi nak wat camnaa...
tapi alhamdulillah dah okey dan leh kluaq wad dah petang tadi..
in shaa allah...esok aku nak balik kampung...tak senang hati dok sini pikiaqkan mak aku...
huhuhuhuh...

Tuesday, May 7, 2013

.