Wednesday, September 3, 2014

kebelakangan ini...

as-salam ...

taktau nak bubuh tajuk apa entry kali ni..
aku hentam saja laaa...

ni dah 35 weeks....
huwaaaaaaaaa...lagi 5 minggu nak capai 40 minggu..
dup dap dup dap...
dok recall balik macam mana rasa contraction...
huhuhu...

member belakang aku kat opis ni pun tengah tunggu hari ja nak bersalin..
so lepas dia, turn aku lah...
nervous weiii...
persiapan barang baby semua dah setel..
cuma aku dok cari tungku besi/tungku batu yang berat tu...
dok usha2 area2 bangi tak berjumpa-jumpa pun..
ada juga aku suruh adik aku tolong pos dari perlis nanti...
pam susu freestyle aku dah sampai juga hujung bulan Ogos aritu..
syok gila wei..
semangat ni nak breastfeed baby ke 3 ni...
tapi tiap2 malam dok baca manual FS tu...
aku ni kan selow sikit nak paham...
haruih la lepas ni menuntut ilmu dengan ibu2 yang terer mengepam...


semalam dah pack beg baby untuk bawak pi spital..
cuma barang2 aku ja tak pack lagi..
sebab dok cari beg kat umah takdak yang seswai..
hahahaha...alasannnnnnnnn...

berat aku pulak, last week dah 76kg...
harapan nak sampai 80kg sangat cerah...
jenuh la nak menurunkan berat nanti...
akhir-akhir ni pulak rasa letih yang amat2..
perut pun dok mula juga la rasa keras2 and mild contraction..
tapi sat2 ja hilang la..
pastu malam2 rasa macam nak lena dalam toilet..
sebab kerja ulang p kencing jaa..
baby tecikkk dalam perut ni aktif sungguh...
moga nanti mudah bersalin..aminnn...

okey lah..ni perut tengah rasa sengkak semacam ja ni..
adoiii..

14 comments:

  1. insyallah, sume nye baik2 aja...bersalin di mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saf, TQ...in shaa allah bersalin kat sini ja, kat an-nur bangi.

      Delete
  2. (nganga ni mulut) 76kg..pregnant 35w.. mak incik nih... tak pregnant.. 76kg gak tau.. pitam.. bangun pitam balik hahahaha Cepat lah beranak.. nak tengok baby comei!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Monaaaaaaaaa... ni pun tak sabaq nak beranak ni, tak larat jalan dah...dah la sini tak dapat parking basement..
      parking jauh..jalan senaman pi mai pi mai..huwaaaaaaa...
      agaknya mudah la kot beranak nanti..amin..

      Delete
  3. Salam Syalinda..Kak atie doakn semoga dipermudahkn bersalin & slmt.Aaminnn

    ReplyDelete
  4. laki ke pompuan kali ni? moga dipermudahkan semuanya linda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sal, kali ni in shaa allah pempuan...hhihihi

      Delete
  5. 76kg?? ringan lagi tu Lyn... hahaha..takpe, janji lyn & baby sihat.. nanti baru fikir nak diet ye... mudah2an semuanya di permudahkan... :)

    ReplyDelete
  6. Salam Lyn... singgah melawat di pagi Rabu :)

    ReplyDelete
  7. Dah x lama dah tu, Linda... Berdebar2 je rasa kan biarpun dah ada pengalaman bersalin sebelum ni... Semoga dipermudahkan... Dah dekat2 ni memang lagi kerap pi toilet... jgn lena betul2 dalam tu dah le... hehe ;)

    ReplyDelete
  8. Assalam Linda..
    Moga Allah permudahkan. Kalau I.. bila dah 35 weeks ni, dah mula mimpi2 bersalin.
    Mimpi baby dah keluar.. haha.. punya la exited sampai termasuk dlm mimpi.

    ReplyDelete

.