Sunday, July 22, 2012

hari ke 2

selamat berpuasa... dah hari kedua dah...
aku dah setel dah ni masak untuk berbuka..
tahun ni azam tak mau pi bazar ramadan...nak masak sendiri..
harap2 kesampaianlah sampai balik kampung...

anak2 aku husband bawak pi taman mainan depan umah..
legaaaa...kalo tak sama aku masak, depa pun sibuk nak masak jugak..
aku memotong depa pun nak potong, aku membasuh depa pun nak basuh..
hari ni aku buat ayam masak madu...
perghhhhhh resepi majalah NONA baru beli tengah hari tadi......
kahkahkah...

kemarin and hari ni, pagi2 dah kluaq umah...dengan satu tujuan...blajaq kereta..
kekekekeke..gila ketaq pelik..
kemarin pusing area PICC..
hari ni start dari depan umah, pi nursery budak2 ni.. pastu pi truih opis parcel e...
rasa keras leher2 aku...uihhh takotnyaa...
macam manalah hampa semua drive kereta nooo!!!pastu siap buleh sms lagi tengah drive...
esok insyaallah aku nak try bawak dari umah..
tapi dengan syarat adalah co-pilot kat sebelah...
bila dah yakin sket nanti, aku nak bawak fara pulak mai keja..
tu pun kalau dia tak takut naik dengan aku..
kahkahkah.....
 
okeylah...aku nak pi potong dessert and buat ayaq oren...

selamat berbuka dan berterawih semua...

as-salamm...dan salam ramadan

12 comments:

  1. selamat menjalankan ibadah puasa
    salam ramadlon

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penyukuh Perikanan..selamat berpuasa juga yer...

      Delete
  2. Selamat Menjalankan Ibadah Puasa....Salam kenal follow sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Che ROsliza, salam kenal dan selamat berpuasa..

      Delete
  3. hahahaah..hang kena bawak selalu baru la tak takut linda..lg bgs kena bwk kat area kl time jem tu, confirm hang cekap terus!kah kah kah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yana.. nanti cekap banyak baru leh p KL..kahkahkah..maunya setahun lagi...

      Delete
  4. xpa linda.. practice make perfect.. ekekeke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya pacat..cepat2lah aku ni perfect memandu..kakakakka..buleh pi jakel shah alam selalu..

      Delete
  5. blaja keta mesti mo cool..hehe
    kena beli myk urut ni..practice makes perfect..moga berjaya ye

    follower ke 75

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yumida...thanks yer..memang kena beli minyak urut, urut kepala dengan urut kaki..kekekeke..

      Delete
  6. mula-mula ja gitu.mcm aku dulu la.jenuh ketaq nak bawak balik keta dari KL ke Putrajaya.lama2 nnt ng pon bleh berSMS sambil drive.siap bleh FB lg.huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummi..ntah bila la aku nak jadik lagu tu..kakakakaka

      Delete

.