Saturday, July 28, 2012

hari ke 8...

selamat meneruskan ibadat berpuasa kawan2!!!
dah masuk hari ke 8 dah...fuhh cepatnya masa berlalu dan cepatlahh aku nak raya nii
alhamdulillah kita masih bernyawa..
aku ni dok menaip sebelah anak2 aku dok lena...depa ni time hari cuti tak pi sekolah selalunya bangkit awai..
tapi hari ni lena lagi..letih kot semalam dok bersukan dalam kedai kasut...huwaa...
semalam bawak depa p nak beli kasut... asiff ni haaa nampak bola kat kedai tu, 
boleh pulak dia dok main bola tu sepak merata...eeeee...geramnya akuu...
dah la tu, nak test bubuh kasut kat dia, semua dia takmau...
last2 semalam balik camtu jaaaaaaaaaaaa...sama naik ja dengan kakak iris dia...
aku ni punyala dok menjegil mata sampai rasa nak terkeluaq biji mata aku ni...
tapi tak heran pun anak2 bertuah aku ni..
huhuhuhuhu
nampak gayanya nanti, aku nak ukur kaki depa dengan tali..pastu baru p beli..

hari jumaat aku bercuti...
hari khamis p hospital muar, on the way ke spital muar singgah ke spital alor gajah..
petang tu sampai balik putrajaya rasa nak patah pinggang..huhuhuhu...
kemarin cuti aku pi tawaf sogo belah pagi..tawaf kat sogo tak pulak letih kan..kakakakkaka
lepas jumaat nak masuk jalan tar dah penuh..
parking pun tarak...
so baju melayu abah asiff dan asiff tak beli lagi..
ntah bila nak menapak ke jln tar pulak taktau laa..
gila ramai manusia...
huhhuhuhuh...

apa hampa nak masak hari ni?
aku cadangnya nak buat masak lemak  cili padi ketam..
lala goreng bercili dan  ikan siakap sweet sour...
kahkahkah...planning hebat ajer aku ni..
tengoklah hasilnya nanti..
kahkahkah..

okeh ar...aku nak memblogwalking nengok resepi2 blogger masakan..
selamat berpuasa semuaaa...
 

10 comments:

  1. Weekdays eynda masak utk berbuka... weekend nak pi bazaar la kot hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ronda2 bazaar syokk betoi laa..siap duit jaa

      Delete
  2. Arini I cuti masak... dah seminggu dah I dok terperap je kat dapur Linda.

    Kasut raya, utk si kakak je yg sempat kami beli itu ari, adik dia yg dua tu diajak beli tak mau. Nak ukur guna tali boleh, tp anak2 I ni cerewet, kang klu design yg I pilih diorg tak berkenan, langsung tak dipakainya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MM, Linda ni ujung minggu ja baru terperap kat dapur..kekekekeke..

      nasib baik la anak2 kecik2 lagi, beli ja macam mana pun, asalkan kaler pink utk kakak and mickey mouse untuk adik...

      Delete
  3. amboi pn syalinda byk nye menu..pos la sini skit..heeeheeehee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku ni time ujung minggu ja rajin sikit..kahkahkah..meh la buka posa sini..

      Delete
    2. sama la kita..time2 hujung minggu ni je bleh masak spesil2 skit...heeheeehee...

      Delete
    3. tu ar suraya, hari kerja macam kalot semacam ja, masak yang ringkas2 jaa

      Delete
  4. seminggu ni sy masak je..semalam beli kat bazar ramadhan..sampai ketat dh perut..mmg bez mkn masakan yg org lain buat..,menambah selera

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau meround bazar ramadhan tengok macam nak beli semua jakan..kekekeke..

      Delete

.