Friday, April 5, 2013

ABOUT PREGGY...TAGGED


Tagged - About Preggy

hamboi2...mona tag kami no..kekekkee...
okey2..kami menjawab tag itewww seperti di bawah..wakakakaka....
jawab dalam BM lah noo..english tak berapa nak fasih..


1. Was your first pregnancy planned?
tak plan apa2 pun...sebab memang nak baby!!

2. What was your second choice name for your opposite gender?
Aisy Isyraf

3. What were your reactions?
excited...lagi2 di pagi hari raya aidilfitri mengetest guna pregnancy test kit tuh..
4. How old were you?
24 tahunnn

5. How did you find out you were pregnant?
sebab period lambat dah seminggu bulan tu...tapi 3 bulan sebelumnya pun lambat gak, tiap2 bulan aku test..wakakakkaa..bulan keempat baru lekat....malam raya p beli test kit tu, pagi raya baru test..suami balik dari semayang raya, terus kutunjuk test kit tu..
pastu husband macam blurr...kenapa 2 baris tu naik! siap dia g amek kotak test kit tu p baca details...
6. Who did you tell first?
suami tersayang...


7. Did you want to find out the sex?
sememangnyaa...bulan ke empat pregnant baru tau...girl!


8. Due date?
Iris EDD : 12.6.2008 
Asiff: EDD: 7.1.2010


9. Did you have morning sickness?
Iris: bukan setakat morning sickness, tengah malam pun kena sicknessnyaa...
tengah malam bangun muntah sampai lembik...sampai bulan ke 4 baru okey..

Asiff: Sangat cergas dan ceria dari awal kehamilan...takdak morning sickness langsung!

10. What did you crave?
Masa Iris, kerja makan laksa jaaaa..Masa Asiff, takdak mengidam sangat..biasa2 sajorkk..

11. What was your first child sex?
Perempuan

12. Where did you give birth?
Iris = Hospital Serdang, Selangor 
Asiff = Hospital Tunku Fauziah Kangar Perlis

13. How many hours were you in labor
Iris: 6 jam tahan sakit, akhirnya bersalin normal, tapi sebelum tu kena induce 2 kali sebab air ketuban sikit.dah 2 hari kena tahan di wad

Asif: Sakit berjam-jam dari 31 hb Dec, masuk 1 hb makin kuat...air ketuban pecah kat umah..

14. Who drove you to hospital?
Suamiku tersayang..

15. Who watch you give birth?
untuk kedua-dua kelahiran, alhamdulillah suami tersayang menjadik saksi...wakakaka
16. Was it natural or c-section?
dua2 natural
 
17. How much did your child weight?
Iris: 2.83kg
Asiff: 3.15kg

18. When was your child actually born?
Iris: 29 Mei 2008
Asiff: 2 Jan 2010

19. Would you do it again?
insyaallah selepas Iris masuk darjah satu...dan Asiff 5 tahun...


****jawab tag ni rasa semangat nak pregnant balik..kekekeke..
okey Mona, setel dah takdak utang dah..kekekeke

2 comments:

  1. kihkih.. tunggu la mona..kita pregnant sama2.. lagi 2-3 thn ka.. anak kita dua2 dah sama baya tu wei! biar anak nombot 3 pn sebaya! hahaa ok tak??

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey Mona..cunnn..tahun 2016 jommm..wakakakaka

      Delete

.