Sunday, July 7, 2013

sabtuuu..

as-salam...

hari ni memang banyak yang diplan..

dari pagi tadi ke balakong settlekan roadtax dengan insuran keta aku..
16 hb ni rupanya genap setahun keta tu bersama aku...
sat ja masa berlalu...
kereta yang dah berupa macam 5 tahun dah..kahkahkah..
calar balar kat luar, kat dalam tu pun teruk gak..dari seat sampai siling kereta...
hebat betoi...siap ada sticker kat cermin belakang bagai...

lepas setel hal kereta pi buat facial spa kat umah Yana..
leganyaaaa..terlelap 2 3 kali sepanjang 2 jam berfacial..
besttt...licin dan tegang ja kulit muka...
nanti sapa2 nak pi buleh contact nombor kat bawah..
boleh juga kalo spa ni ke rumah anda..cuma bayaq charge minyak keta...
macam2 perkhidmatan ada...
berbaloi dengan harga..taklah mahai...seswai dengan golongan marhaenn macam haku ni..

lepas setel facial, kami pi ke NSK kuchai lama...
lama dah dok teringin nak pi..orang dok kata murah
masya allah...ramainya orang...
tapi NSK tu tersedia parking keta yang sangat banyak..orang pun ramai..
tempat juai barang2 basah dan sayur bagai tu sangat sesak...
aku pi beli ikan bilis, ikan kering, cili kering bagai dengan bawang bagai..
buat persediaan bulan posa..hehehehhehee...
tapi lepas ni takmau pi dah...hahahahhaa..
cukup lah p balaji belakang pasar borong selangor tu!
aku rasa aku penat sungguh bersesak dengan orang...
letih weiii..memang hari2 kahh ramai macam tuu??? 
ker sebab nak posa ni ramai sangat orang kat situ!

setel bab tu...tadi kol 9.30 malam pi makan nasik kandaq
 kat pelita nasik kandaq cyberjaya..
lepas ni takmau makan dah..lepas ni nak diet..kuangkuangkuang!!!!
keletihan ke NSK masih terasa wehhhh...adussss...
elokla aku makan nasik kandaq kann...
malam ni kena sambung duty lipat kain baju berbakoi tuuu..

okeylahhhh layan gambar kat bawah ni..

buleh contact Yana...memang recommended!!

nasik kandaq pelita!! kuah campoq..pedas sungguhh oiii...teh ais 2 gelas lepas tu!

ni kat dusun pakmertua aku last week balik kampung!

seronok asiff dapat naik lori..hahahah

iris dan sepupu2nyaaa..meround serata dusun..gambar durian kat kamera lainnn la pulak

ni tahap tak larat nak makan lagi dah..tapi alang2 balik kampung tu makanlah sampai pengsan!








anak2 buah suamiku

durian pakmertuaku

ni sapa ntah..kahkahkah

sakit gigi makan rambutan banyak sangat



















 ni sayur rebung okey...


 sedapnyaaa sayur rebung, ikan bakaq dan sambal belacan makan kat dusun!




ni pulak ayah aku, baru balik dari dusun...dusun durian jugak..first taim berbuah dengan hebatnya tahun ni..excited ayah aku..


 abang rie aku yang seksiss bersama 'henbegnya'..si budak baju merah








iris dan '2 ultraman dalam hidupnya'



redza yang tomey


mengah aku makan duriann













saat2 balik kampung adalah saat terindah dalam hidup..
last week kami balik kampung..
ari isnin cuti...
balik tengok muka mak ayah before puasa..
semoga raya nanti kita dapat berkumpul..
dapat balik peluk mak ayah! muahhhh!
kenyang makan durian pak mertua dan durian ayah aku..







9 comments:

  1. fendi kata nak mai ptg smalam...
    tunggu punya tunggu sampai aku pon dah lupa.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkahkah..dia kata arini pulak...

      Delete
    2. aku xpa.. yg risau kot2 la ada nak kena ejas2..
      tie dok hingaq kat aku.. jgn dok promote sangat..
      minggu lepas rota bg 4 pasang.. kot x dan nak siap satgi.. haha..

      Delete
    3. kahkahkah..tudiaaa rota bagi 4 psg siap..nanti aku ni pun ada lagi..takpaaa masyukk

      Delete
    4. masyuk pon masyuk.. jgn sampai kena marah ngan customer sbb lambat siap.. haha

      Delete
  2. sama kurus la fendi ngn aku ha...banyak sangat kau pau dia ni syalinda..hahahahaha...bestnya gi dusun!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala pau apa salahnya..kahkahkah...

      Delete
  3. Bestnya Linda rumah FIL ada dusun.... dah mcm drama SSID je dah tu, perkampungannya
    pun nampak mendamaikan. Rindunya suasana camtu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sememangnya best MM kalo pi dusun...sejuk ja dikelilingi pokok2 yang menyedapkan tu..kekekkeeke

      Delete

.