Monday, July 22, 2013

Salam Ramadhan ke-13

as-salam dan salam ramadhan...


dah masuk 13 hari dah rupanyaa..
kejapp jaaa..
macam tahun2 lepas, sejak beranak satu dan dua ni, 
memang tak ke mesjid la aku..
apa2 pun di rumah saja..
takpalah..nanti anak2 dah besar panjang baru ke masjid..in shaa allah...

sepanjang ujung minggu sabtu ahad 
banyak sungguh aktiviti..
sabtu pagi p nak membeli lampu dan kipas semua..di puchong
tapi terbantut...masuk ja dalam kedai, baru pusing seround,
muhammad asiff buat perangai..dan2 tu nak tengok tv pulak dalam kedai..
pastu mulalah dia mengetest vokal..hahahaa..
malas dah time2 puasa ni kalo dia buat perangai..
balikkk ja lah kami...
nanti kena tinggalkan jugak la depa dua tu kat sekolah...
atau pun sememangnya kami kena p usha lampu time hari kerja..

habis part lampu, ahad pagi tu, tailor baju raya dah call banyak kali..tapi tak sempat angkat..
beria dia bagitau baju raya dah siap..
kami pi la amek baju raya pulak petang ahad..
rupa2nya baju aku dan iris ja yang dah settle..
baju melayu 2 beranak lagi tu belomm siap lagi..selasa siapp!ahahaa...
katanya tinggal nak jahit poket jaa..ya la tuhhh aunty!
hurmmm..takpala..

excited wei baju raya siap, sebab last year baju raya aku dan iris tak siap!
tapi, iris buat tak berkenan pulak baju raya diaa..
baju dia satu kain dengan akuu..
eeeee...ngengada betoi anak dara aku neh..
beria tanak, cakap nak baju sama macam abah dan adik pulakk!
apa2lah iris, nanti hari raya mama paksa juga pakai..
so nanti nak p beli tudung raya untuk aku dan iris..
iris sekarang ni asik melenjan tudung aku jaa....
pandai pulak dia nak matching dengan colour baju..
aku ajar colour block dia tak paham..kahkahkahkah...

try baju raya aku..
tapi baju tu besar sikit la pulak..
adakah sebab puasa ni badan aku dah kurang lelemaknyaaa??
aku tempah baju tu bulan 5
atau aunty tu mmg buat saiz besar sket kat aku..huwaaa...
belasah ja lah pakai... malas aku nak oter2 bagai..
nanti lepas raya kompem tambah saiz lagi..
pakai jer lahh kann..

tak sabar nak balik kampung beraya...
selamat hari rayaaaaaa...



6 comments:

  1. hai.. salam kenal,
    follower no.104
    done follow sini,
    jom follow teman yea yunk..=)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog
    http://honeyoyeke.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Tenku Butang..salam perkenalan..heeeeehhe

      Delete
  2. wah! semangat nak raya noo.. baju pun dah siap..
    baju sy tak siap lg, dlm proses..
    kamek raya di Melaka thn ni:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. atie, sbb baju tahun lepas lambat siap, tahun ni tu yg siap awal tuh..hehehee..
      mesti syokkkn nak balik raya kat kampung nanti..

      Delete
  3. Kakaaka lawak la..iris blom pandai lg nak bercolour block bagai.kah kah kah.bj raya aku pun mgu dpn siap.mtk2 puas ht la hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku nak paksa dia pakai jugak nanti baju tuuu..kang nnti pagi2 raya mesti dia buat peell..

      Delete

.