Tuesday, September 25, 2012

hari pertama di tempat baru

alhamdulillah...kemarin hari pertama aku di tempat baru...
opis baru di level 4,
tapi untuk punch card kena naik level 3 dulu...
sini kecik jaaaa...
F44 ada sorang, F48 ada 2 orang and the big bos F52 sorang...
yang ramainya F41 dan F29 dan juruteknik...

aku ni masih dalam keadaan malu2 kucing...kahkahkah..
biasalah seminggu dua ni mesti aku jadi pendiam dan pemalu..
semalam dah jumpa bos 52 dan 48 operasi..
so hari ni lah kot keputusannya aku masuk group operasi or pembangunan..
mana2 pun ai okey ja lah..telan ja laaa...
tapi kalau pembangunan tu sebab dah biasa kat opis lama dulu..
kat sini pembangunan pun adalah lebih kepada maintain sistem, 
sebab diorang dah siap dah sistemnya..
sistem semua vendor buat...
kita cuma pantau vendor..dengar kata liat jugak vendor tu..
dan yang penting mmg aku slalu berurusan dengan vendor ni kat tempat lama dulu...

bab parking plak...memang kena mai awai la kalo nak parking strategik..
alhamdulillah, kemarin dan hari ni parking aku memang tip top depan blok..
aku amek waktu kerja 7.30 - 4.30
balik keja kemarin pun selamat jaa la kereta tak banyak lagi roundabout besaq tu..
legaaa haku...pagi2 kluaq dari umah kol 6.30 pagi..sampai opis 6.40..
iris dan asiff abah diorang yang hantarkan,
time balik aku amek...
balik kemarin pun, kol 4.50 dah sampai depan sekolah..
pastu sampai2 jaaa sekolah depa, join birthday party budak sorang..
kekekekkee..kenyang jap..
so sekarang ni azam untuk masak untuk dinner...
caiyook2...dah 20 kali dok azam gini..
harap2 kali ni menjadik sebab balik awai jaa...insyaallah..
weh, gaji dah masuk dah..pacat dan yana, jom sabtu ni p makan  steamboat 
kat seksyen 13, de kayangan steamboat...
pacat, hang usha2 la sat tempat tu..
sejak2 team mate aku kkm arrangekan farewell party kat johnny's steamboat hari tu,
truih macam best jaa steamboat ni..kahkahkah..
kampung sungguh aku ni..

okey ar setel dah update tempat baru untuk kemarin punya session..
berdebar2 ja nak jumpa bos F48 sorang lagi,
dah la nama dia sama macam arwah kak ros, Rosimah...
sungguh rindu pada arwah...

26 comments:

  1. seronok la tu,rindu kat puan syalinda...kurang dah kawan bergosip saya...hehhehehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. su,aku pun rindu kat ko...tingat bos ko tu...kat sini baru nak carik geng..

      Delete
  2. tahniah-tahniah...cube la ko try operasi plak....hehehe.

    awai btul ko kluar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. rita, kalo operasi mmg aku kena belajar dari zero laa..kahkahkah...

      aku kluar awai sebab nak dapat parking vip depan blok ni ha..kahkahkah...

      Delete
    2. best ape buat mende lain-lain...aku ni entah bile nk DITUKARKAN.... hahaha...bohsan doh dok wat keje same ni...

      klu HQ aku, paking dpn blok tuh mmg utk kete jabatan jek...biase le, kete peronda kan belambak...

      Delete
    3. nnt bila ko datg HQ bgtau la aku, buleh jenjalan..hahahaha...

      Delete
    4. rita, takderla betul2 depan blok, penjuru blok sket aku parking...

      Delete
    5. smlm aku g HQ. Tgh tgu kete opis dtg amek, ingtkan nk kaco ko jap...tp bile pk ko smlm 1st day, tamo kaco...hehehe. org nk berdepan dgn bos baru...

      Delete
    6. kehkehkeh...haa..nanti2 ko dtg roger2 la aku...
      ni dok gigih belajaq pasal faraid bagai..

      Delete
  3. Alhamdulillah... semuanya dah berjalan lancar nampaknya ye Linda, drive pun dah ok, penulisan pun makin ceria, moga peralanan career Linda akan terus berjln dgn lebih baik lagi pasni. Aamiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..kena gigih belajar pasal syariah lepas ni..

      Delete
  4. Semoga pn linda berbahagia di tmpt baru.heheh..bestnya blk 4.30. Bila la nk dpt blk awal lg tah sob sob sob..best ka steamboat tu linda?ang suh la pacat arrange.tp mlm ja lah.siang aku keje sbtu ahad tu weh.

    ReplyDelete
  5. waaa dh tukar eh. ahaha mcm aku dulu2 g keje. cemerlang ok. awal giler smpai ofis, mcm tukang bukak ofis jer. ahaha sekarang liat bukan main...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekekekeke...hari ni mmg aku yang pertama sampai di pintu opis...

      Delete
  6. Hang masuk operasi wei hang gigih gak pindah aku ug beria ria tp hang pi dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita hanya merancang, allah swt yang menentukan.. aku memang K.O kalao operasi..

      Delete
  7. Sedihnya hg dah pindah.xleh la menempek kat tempat hg klo p hq.kak rihah pon dah tukaq.good luck la weh.aku ni dh cop nak pencen kat sini.haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummi, hamboi2 macam aku pindah pi obersea..kahkahkah.. ala..hang tu nanti naik 44 silap2 kerja kat tempat lain..kekekekeke...suka sungguh hkl nooo...

      Delete
  8. Selamat menyesuaikan diri di tempat baru ;-)

    ReplyDelete
  9. syalinda dah tukar tempat baru ke? All the best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. naddea, yer kat syariah pulak...heeeeeeee..

      Delete
  10. Selamat menjalankan tugas dengan gumbiranya di tempat baru, Syalinda. Harap2 dapat lebih pengalaman dan cepat jadi boss. (tu yg Syalinda slalu nak kan? Hehhehe)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak liza, jadik bos tu maunya lebih dari 4 tahun lagi..skim F ni ramai..tak jadik bos pun takpa, asalkan boleh kerja dengan happy..heeeeeeeeee

      Delete

.