Friday, September 14, 2012

menyibukkan lagi hari2 yang masih ada...

selamat hari jumaat semua...
lama pulak aku rasa tak update kat blog ni..
aku buzy betoi setel benda2 kat opis ni...
masih berbaki lagi hampir seminggu..insyaallah..mana aku mampu lakukan akan aku lakukan sebaik mungkin.....
takmaulah nanti dikatakan tinggalkan taik pulak kat sini...
 apa2 pun allah swt itu maha mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya..

alhamdulillah, dugaaan2 yang terjadi beberapa minggu lepas
telah kembali seperti yang aku harapkan pada mulanya...
legaaa sangat2...dengan izinNYA..ianya kembali seperti yang dirancang.
mungkin dugaan dan juga pengajaran pada aku..
kadang2..orang cakap jangan dok buat baik sangat dengan orang neh,
 jangan dok bagi muka, kang orang pijak kepala kita...
ntahlah...tapi rasanya macam betoi jaaa apa yang orang selalu kata tu...

tapi walau apa pun, walau siapa pun kita, pegawai tinggi ka, pegawai rendah ka, 
tua atau muda
please laaa...respect others....
jangan sampai terhentak hati orang...
bukan nak suruh orang bawah tunduk hormat pun, tapi at least percakapan tu jaga la sikit...
kadang2 aku rasa orang muda ni pulak lagi perangai elok 
dari orang yang dah lama makan garam..
kadang2 laaa...
jom..p setel bengkel pulak..
macam2 isu pulak lately...
agaknya server dan sistem tu pun macam ada roh jaaa...
aku sedih.. sedih juga..
tapi kita perlu berusaha, masing2 ada matlamat dan cita2...
berusaha tetapkan berjaya...
semuanya terletak pada hati dan pemikiran kita...
kawan2..doakan yang terbaik untuk aku naaa....
dalam mengejar cita2 dan harapan untuk bekalan di hari tua,
jika umur masih dipanjangkan..ameennn

9 comments:

  1. Jemput ke blog saya.Inginkan tip2 tingkatkan penghasilan susu, kunjungi http://mamahazeeq.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Rita, ameenn.. weh tupperware kek ko ada kat umah haku, nnt aku masak apa2 dulu nak isi bekas ko..kakakakakaka

      Delete
    2. Tepawervko pun ade kt aku....duit raye dak berdua tu pon aku xkasi lg...

      Delete
  3. Syalinda...Tahniah atas penghijrahan anda &...kita kembali di bawah satu JABATAN lagi.....(JPM)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah puan, nanti buleh kot jumpa2 time jamuan JPM..kekekekekekeke

      Delete
  4. Syalinda...Tahniah atas penghijrahan anda &...kita kembali di bawah satu JABATAN lagi.....(JPM)

    ReplyDelete

.