Sunday, September 2, 2012

esok keja

last day menghabiskan minggu yang penuh dugaan dan 
cabaran juga dengan berita2 yang sangat menyedihkan...
semoga esok dan sehingga habis minggu depan, hanya dapat berita yang gembira2 saja..
tapi ketentuan allah swt tiada sapa yang tau.....terasa macam mimpi...
macam tak percaya...
macam mamai2 pun ada..

namun begitu, dalam2 tengah sedih, dapat berita gembira, tapi berita gembira tu pulak kejap ja menyedapkan hati, tetiba allah swt tarik balik, 
allah swt maha mengetahui mana yang terbaik untuk hambanya...
aku redha dengan segala ketentuan, 
tapi masih juga ada saki baki mengharap dari kejauhan..

betoi la minggu yang penuh dugaan..sekali lagi aku dan suami diuji..
rasa macam takkan berurusan dah dengan bisnessman melayu nih..
pasrahhh dalam keterpaksaan...semoga lepas ni aku lebih berhati-hati..
rasanya dah cukup hati2 dah, tapi benda nak rugi...rugi jugak..
malas nak pikaq, tapi kena pikiaq jugak..

semoga setiap apa yang berlaku menjadi pengajaran dan pedoman..
menjadikan aku insan yang lebih sabar menghadapi segala ujiannya...

selamat hari merdeka dan selamat hari raya aidilfitri..
open house tak abis lagi...
hari sabtu aku sempat pi umah yana,
dalam2 kalot selesaikan macam2 hal , sempat lagi pi makan mee hailam...
sedapp sgt...thanks yana, menjamu kami sekeluarga..
okey lah..kena p iron baju pulak untuk esok..
jumpa lagiiiii....




20 comments:

  1. Selagi nama manusia, suka duka silih berganti Linda. Tapi ok la jugak tu byk open house, release gak tension.. kita arini dok rumah je manjang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak open house, dapir kat umah tak berasap

      Delete
  2. oittt awat? hurmmm mcm2 lah kan. xper la beb redho jer lah yer.

    tapiii, aku nk tgk baju raya ang yg hang ckp kaler blok tu ahaha, tetappp nak tgk ok! sila upkan kt blog or fb;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ujung minggu ni aku p amek gambaq kat kedai sefamily, tapi aku pakai baju raya yang baru siap..hahaha..utk gambar baju raya kaler block nnt aku amek sendiri gambor..hahahahahhaa

      Delete
  3. linda camna??buat report tak?jgn putus asa.fight sampai dpt.sekurang2nya takda org lain jadi mangsa lak lepas ni.sabar bebanyak naa...dugaan tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yana, dah report hari sabtu tu, jiran sebelah umah aku tu pun sama 2K juga...huhuhu... aku takmau renovate dah..lepas ni nak buat grill saja, nanti aku call nak amek no tepon kontraktor umah hampa pasang grill tu..

      Delete
    2. laaaa..kesian hang..2k byk tu...sabaq la linda..apa pun hang try jugak contact kontraktor tu..kalo dapat cari rumah dia kan.nanti aku send no cina yg aku pasang grill tu..insyaAllah cina tu senang kira,cuma dah siap dia tak bgtau pun.duit pun tak mintak..hahahaha...

      Delete
    3. baguih betoi jenis tak mintak duit..hahahaha.. 2K tu buleh buh spotrim kereta aku..huwaaaaaaaaa..siap ada belen lagi apa..

      Delete
  4. Replies
    1. tengok jer orang tua macam baik, padahal hati buruk..huwaaa

      Delete
  5. alip pon ada buat reno,, hang try tnya..
    kurang2 kalau kawan ok la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku takmau melayu dah, nak cari cina pulak..huwaaa

      Delete
    2. paksu aku kena tipu 30k masa buat rumah..kontraktor tu kawan dia sendiri.satu kampung.kenal dari kecik..pun menipu..nak percaya siapa??hahahaha

      Delete
    3. mak oiii 30K, keriau tak berlagu kalau aku..huhuhuhu..
      nasib kot weh nak terkena...

      Delete
    4. tu la...ruang tamu dgn ruang mkn je siap.tgh kumpul duit blk la tu.cmna hang call tak eric tu?

      Delete
    5. aku suruh fendy call, rasanya dia tak call lagi, biasalah lah laki aku, rilek 24 jam..huwaaa...

      Delete
  6. awat tak update ni.. tiap hari dok buka nihhhh huhu

    ReplyDelete

.