Tuesday, January 8, 2013

lunch time!!!

dah lunch time...aku ni tengah sakit perut, kirim ja kat kawan2..
mesti air teh tarik pagi tadi ni punya keje, manis semacam ja...
meeting tadi dah start sakit perut..adoiii..huwaa...spoil betoi laa...
macam ayam berak kapur dah ni..
kebelakangan ni, perut aku asik sakit2 jaa, seb baik byk sakit time memang kat umah dah..

ni nak cerita hal petang semalam,
sharp kol 5, aku dah punch card balik, jalan laju2 macam nak berlari 
p tempat parking, ada kereta block sket kereta aku,
alhamdulillah lepas la aku cilok2,
tapi nak keluar dari kawasan parking tu, ada 2 biji kereta parking tepi2 tu makan jalan..
aku kena lalu tengah tu..
mula2 ada sorang pempuan ni guide aku,
last2 tak jadik gak,
mai pulak 2 orang mamat yang baik hati ni, sorang masuk dalam kereta tlg ejas,
sorang lagi kat luar bagi instruction...
dekat 20 minit kat situ..
kereta sapalah yang bertuah parking tang tu...wira sebijik, wish sebijik..nasibla..
sabaq ja hati ni..tebai muka aku sat tang tu...
terima kasih sangat la yang membantu aku tu.
jasamu dikenang...
aku bukan apa, kalau sampai 6 petang, tadika budak2 tu dah kena caj...
sejam 6 hengget sorang...
huahuahauaa... pastu aku nak p atm lagi kuarkan duit...
kebetulan, traffic lite merah jaaaa semua yang aku lalu..dah la banyak traffic lite..
akhirnya sampai jua ke atm petronas 11a tu..
seb baik dlm 5.45 gitu sampai dah tadika anak2 aku..

dah tu, aku kan posa kemarin, lepas loading anak2 masuk keta,
pi la ke fudkot presint 11, loading anak2 turun, tengok2 kasut asiff ada sebelah jaa..
huwaaaaaaaaaa... cari2 kasut lain takdak la pulak time2 tu..
apalagi patah balik ke tadika..seb baik sekangkang kera jaa jaraknya..
masa nak konar keluar parking, ternaik atas simen divider..kahkahkah...
hambikkk calar elok la kanan depan muncung keta.. nasib laa...
aku kelam kelibut, sebab time tu dh dekat kol 6, asar belom lagi..
redho ja laa..asalkan orang selamat..
sampai kat tadika, memang elok ja kasut ijau spongebob asiff 
kat atas jalan umah depan tadika..
kahkahkah..gelak ja teacher2 dia... mcm mana la aku pun leh tak perasan..
lepas tu, p balik fudkot, beli makanan..
anak2 aku apalagi, amek kesempatan p taman mainan,
pastu tarik tangan aku p kedai kat situ..layankan ajer lah aku..
janji jangan gaduh sudah ...
6.30 lebih baru setel, masuk balik dalam kereta, tengok2 ada sms,
rupanya cikyue a.k.a fara, tanya aku dah sampai umah belom,
 sebab kat lorong nak masuk umah aku
ada accident, ramai orang and polis...
sempat reply kata "belum"
pastu balik umah, selisih dengan ambulan...
ramai lagi masa tu polis2 dok tunggu..
mai opis pagi ni, abang satu taman dengan aku bagitau, 
salah sorang budak tu dah meninggal dunia maghrib semalam..
innalillahi wainnalillah hi rojiunnn...sedihnyaa... diorg form 3 kot, bonceng moto...

begitulah hari penuh emosi aku petang kemarin ... huwaaaaaa..
janganla ada kereta blok jalan lagi petang ni.....
kalau duit banyak nanti nak tukar ja keta aku tu..tak dapat wish, ezora pun jadikla..
(bawak kereta pun tak cekap lagi ada hati!!!)
kesian dia berparut abis..hahahaa..
dia protect orang dalam badan dia, abis calar2 badan..huwaaa

27 comments:

  1. hohoh...patut ko sagat jek keta yg paking cm haram ni.. menyusahkan org btul..

    aku pom nampak gak accident tuh. mcm langgar pokok kt tepi jln tuh. aku pom nk kluar simpang umah aku mmg cuak jek...kete org nk g skolah tu laju-laju jek. semoga Allah lindungi kami anak beranak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la rita, dah 2 kali kejadian kat jalan tu, before ni pun budak sekolah gak..tapi kali ni sampai mninggal..semoga kita semua dilindungi anak beranak..aku ni dah la baru belajaq driving..huhuhu

      Delete
    2. Weh....klu ko kalut2 lewat amek bdk kt taska tu, bole roger aku... Tadika aniq kn dkt ctu.... Bole tlg amekkan...

      Delete
    3. tengkiuu Rita...lega dengar pelawaan itu..anak2 ko hantar dan amen kol bapa?

      Delete
    4. pagi ayah die anta... dlm kol 8 camtuh...ptg aku amek dlm kol 5.20-5.30 gituh...

      Delete
    5. ooo...ptg2 aku takpenah selisih dgn ko..kekekee...ptg ni nk pi hntaq tupperware ko

      Delete
  2. lain x hang lipat side mirror depa ke depan.. biar cuak sikit.. tp kalau wish tuh hang lipat mmg patah la gigi motor side mirror.. ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku baik hati..hahaha..tapi baik2 hati pun wira tu bercalaq, padan muka, kereta aku skali pun bercalaq, geramnyaaaaa...

      Delete
    2. tu la... aku pon bengan gak kat org ignorance camtu..
      hang crita kat fendi dia kata apa??

      Delete
    3. aku takdan cerita pn kat dia semalam, dia balik lambat, pastu aku dok kalot dengan budak2 tu time dia balik..mesti dia baca blog ni..kahkahkah...

      Delete
  3. WEI LINDA.. BAWA KETA LEKLOK OI. RISAU MONA BACA SAMBIL IMAGINE NIH.. ISH!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mona, yang empunya diri pun risau..huwaa

      Delete
  4. Ke Asiff pesen naik ket bukak kasut, Linda? Kahkahkah...Kelam kaut tui mak Asiff ni :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak liza, kasut dia jatuh dia tak sedaq, dia leh pakai sebelah ja kasut...hahahaa...
      tu laa hari kalot sedunia, lepas ni kena rilek2 jaa..uwaaaa...nak balik perlisss

      Delete
  5. huhuhuhu...sabar ye puan syalinda, pas ni boleh kasi cat balik...hehhehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sue, mcm dh ilang perasaan syg dah kat keta tu..hahahahaa...
      redah sajaa..

      Delete
  6. sapa la suka block jln tu.org tua2 kata kalau suka halang jalan org susah nak mati.wallahualam.sib baik hg slamat noo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..nak ja aku bagi kemek kereta tu..hahahaa..
      seb baik aku selamat

      Delete
  7. *Kesiannya... kecik2 lg dah meninggal. Sedih la dgr.
    *Sakit perut minum teh?. Gastrik kot Linda?.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula MM, kecik2 dah ninggal..uwaa...camno la family budak tu..sian..
      dolu2 kat hostel ada gastrik, skrg ni sakit perut mcm terlebih mkn...angin gamaknya..tapi teh tuu memang arrrr...huwaa

      Delete
  8. Apa2 pun tahniahlaa atas kesabaran Puan. Sebbaik tak tukaq ke ICU JPM join team saya...if not balik pkoi 11 mlm laa hari2...Inilah schedule 2013 kami sejak 31/12/2012 marin......

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamatt tak ke sana...kalo dak mmg kena amek bibik la jwbnya..caiyok2 puan...

      Delete
  9. Hmm!!!...team saya yang dah berfamily semua x dak bibik ...jadik bila mlm...ofc saya jadi nursery jugalaa...tmpt tidur anak2...sama dgn zaman saya anak2 kecik2 dulu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. lega buleh bawak anak2 pi opis, sambil buat kerja buleh tengok anak2, pengorbanan dalam bekerja...hati kena kuat dan kental..
      Puan dah jadik mcm motivasi untuk saya...

      Delete
  10. Aku nampak tapi tak berhenti ya ker....dah dua kali ker excident situ cu hang cita kat aku fobia lak aku... laju keta kat situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 tu naik moto terbabas...sblm ni pun moto jugak...

      Delete
  11. BORONG FELINNA INCHLOSS, PURE MARINE VITAMIN C, MAIXARA C SENTIAL DAN ELLIEZE BE SHAPE

    ** MAIXARA C- SENTIAL : RM99.90 SM, RM104.90 SS ~ FREE POSTAGE
    BORONG 10 KOTAK MAIXARA VITAMIN C RM699 (RM69.90 )
    BORONG 20 KOTAK MAIXARA VITAMIN C RM1358 (RM67.90 )
    BORONG 40 KOTAK MAIXARA VITAMIN C RM2596(RM64.90 )

    ** LOTION INCLOSS : RM75 SM, RM80 SS ~ FREE POSTAGE
    ** VITAMIN C : RM85 SM, RM90 SS ~ FREE POSTAGE

    • LOTION INCHLOSS~
    MIN ORDER UNTUK BORONG 10 BOTOL FELINNA LOTION RM500 (RM50 SEBOTOL)
    BORONG 10 BOTOL FELINNA LOTION RM500 (RM50 SEBOTOL)
    BORONG 20 BOTOL FELINNA LOTION RM900 (RM45 SEBOTOL)
    BORONG 30 BOTOL FELINNA LOTION RM1200 (RM40 SEBOTOL)

    • VITAMIN C FELINNA 5000MG WITH GLUTA & COLLAGEN
    MIN ORDER BORONG 12 BOX VITAMIN C FELINNA RM600
    BORONG 12 BOX VITAMIN C FELINNA RM720 (RM60 SEKOTAK)
    BORONG 20 BOX VITAMIN C FELINNA RM1000 (RM50 SEKOTAK)
    BORONG 40 BOX VITAMIN C FELINNA RM1800 (RM45 SEKOTAK

    ReplyDelete

.