Wednesday, January 23, 2013

Salam Maulidur Rasul

Salam Maulidur Rasul semua... dan selamat bercuti pada yang bercuti esok...

juga berhati-hati di jalanraya pada yang pulang ke kampung atau berjalan2 tuh...

insyaallah malam ni aku sekeluarga balik kampung ke perlis..

semoga perjalanan pergi dan balik selamat..aminnn...

gaji juga dah dapat hari ni bagi penjawat awam,
macam seswaiii sangatlah tu kan time balik kampung..
buleh blanja mak ayah sekali...
nak makan kat kola peghelih (kuala perlis)...
makan seafood puas2!!!
sebut pasal kuala perlis, teringat soalan pertama dari panel penemuduga 
masa interview masuk gomen dulu...
ayat first dia lepas aku masuk bilik temuduga..
"have you been to kuala perlis??"
seingat aku mcm tu lah ayatnya...
tapi masa tu tak jawab terus, sebab dok pikir,
orang cakap kalao soalan pertama dia omputih,
so kena lah cakap omputih lepas tu..
huahauahaa..macam nak pitam sat...
lepas jwb soklan tu dengan jayanya pasal seafood bagai, klentong ja lebih!
panel sorang lagi suh kenalkan diri tapi dia cakap dalam BM..aku bantai dalam english gak...
agaknya lepas melalot dalam english dengan aku yang huru hara bahasa omputih ni,
terus dato' orang SPA tu kata "you can speak in malay!!!"
huahauhauaaa..
mesti dah nak bernanah telinga diaaa dengar aku speaking macam hapatah...
last2 tadak soklan teknikal pun, 
aku punyalah dok hapai tonggak 12, nama menteri la semua satu pun tak kena tanya..
nasib aku kot...tetiba dapat jugak keja gomen impian mak ayah aku..
doa mak ayah kan mujarab...alhamdulillah..
jadik, bersyukurlah dengan apa yang ada...
ni sebenaqnya tengah makan bubur pulut hitam..
sedap..pekat likat semua ada..jangan aku pening sudah high blood...
lunch tadi makan free, kari ikan...
hari ni kami buat stress test pada system beramai-ramai....
berlemak betoi laaa hari ni!!

okey la..nak sambung menikmati bubur pulut hitam...








17 comments:

  1. Hamboiiii... interverview speaking omputeh ya Linda?. Kelazzzzzz...

    Hati2 di jln raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MM,tulah yang dirisaukan tiap2 kali ada interview, kalo2 kena cakap omputih...huahauaa

      Delete
  2. Sistem aku blum sempat stress test dh hang... Baru SIT kot.... Yg 2-3 user je... Tu pom dh lembsss...

    Drive carefully..

    ReplyDelete
  3. owh..so u had the bubbuer poulut hitem todday? soal dengan eksen dan dahi kerut2 nak tunjuk serius nih. :p

    ReplyDelete
  4. awat x jadi p kola wehh...

    tp hr tu xleh p pon.. kami patah balik lepak kat kangaq...

    kat kola, sepanjang-panjang jalan penuh keta..

    kedai makan kompom2 la... hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dok kelam kabut prepare bahan2, esoknya ayah aku buat kenduri doa selamat sikit2..kami2 ja yang masak..tu yg tak jadi pi..huhu..aku nak balik perlissssss dok sana la..bila nk jadik taktaulaa

      Delete
    2. haha.. soh wan tiang ejas... org besaq tuu.. ekekekke

      Delete
    3. dia kat uum kan? haaa..nnt aku nak suh Do call dia, suh ejas..kahkahkahkah..

      Delete
  5. Salam Maulidur Rasul...
    best nya balik kg...cuti2 ye..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah..balik cutii..kampung jauh, tunggu cuti panjang sket baru puas hati balik kg

      Delete
  6. lawak la hg.aku nasib baik interviewer tu ckp kenalkan diri dlm English.tu ja la aku speaking.xdan nak keluaq loghat UK aku.haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaa...tu la ummi....wei, hang dah brapa bulan neh pregnant??

      Delete

.