Monday, December 19, 2011

gaji dah masuk wahai penjawat awam semua..

agaknya semua orang dah tahu kot..
gaji dah masuk..
alhamdulillah..awal gaji masuk bulan ni.sebab raya krismas kan...
masuk gaji sekali bonus..alhamdulillah..

macam biasa lah kan..aku ni..masuk gaji awai, abisnya pun awai jugak..kekekeke..
dah tu..kalau time nak dapat gaji..ada ada jaa yang nak abiskan gaji aku..
tv umah aku rosakkkkkkkkkkkkk..tak idup2 bila ON..
last2 sabtu aritu p ja lah cari tv baru..huuuuuuu

tv tu aku beli masa bujang lagi..tahun 2006..lama jugak la kan tv gemuk gedempol tu..
bak kata mak aku, wajib lah rosak pun..
dengan keadaan anak-anak aku yang suka merosakkan lagi tv tu..
tekan sana tekan sini..
siap ketuk2 bagai lagi..
agaknya kalau tv tu buleh cakap..harus meroyan dia..

lebih kurang ginilah tv aku tu..cap pensonic..
lama berkhidmat kat aku..
(gambaq ihsan pokcik gugel)

nyesal aritu aku dok sebut2 nak tukaq tv baru..truih rosak tv tu.. huwaaa...

dah la rosak ari jumaat aritu, sian mak ayah aku, 
bosan sepetang takleh tengok tv jumaat tu
mak aku pulak asik lupa tv tu rosak..hahahaha..
nampak sangat 24 jam dok on tv ja..

mak ayah aku and family pun dah bertolak balik perlis dah pagi tadi..
hurmm..sunyi umah aku...

okeylah.. jom kita buat itemized hutang2 yang perlu dibayaq..
maklumlah utang kiri kanan depan belakang..
utang ptptn pun lambat abis lagi..okey jugaklah aku pencen umur 60 tahun nanti..
tapi golongan2 hakim pencen umur 66 tahun rupanya..
menurut cerita puan bahagian sumber manusia masa dia bagi taklimat sbpa jumaat lepas..
so, insyaallah tak nyanyuk lagi kot.. 

15 comments:

  1. wah seronok gaji awai...tp dah kne kuar tok tv baru pulak..tp besh jugak..dpt tv baru...yeyeyaah!

    ReplyDelete
  2. huhuh...ditambah jugak dgn asif suke panjat atas tibi tuh...sebab itu la die wat-wat kong...hehehe...klu bli yg slim, anak ko dah xleh panjat dh pasni weh...

    ReplyDelete
  3. buat masa ni dia tak panjat..tapi dia amek penyapu, p lap cermin tv tu.. huwaaa...mcm nak histeria aku kejappp

    ReplyDelete
  4. biasa la puan syalinda...pantang duit ada lebey skit mesti ada je perkara yang tidak dijangka berlaku...huuhuuhuu

    ReplyDelete
  5. wah...die nak tolong ko kemas, ok la tuh... hahaha...
    musti die penah tgk ko wat camtuh kn...

    ReplyDelete
  6. mmg btul..adojer benda tak diduga berlaku

    ReplyDelete
  7. LED la linda.beli siap2 utk umh baru.kekekek

    ReplyDelete
  8. rita...hahahahahhaaa... kat tv lama tu la dia ikut cara aku..hahahahaaa..

    ReplyDelete
  9. yana, setel dah siap beli.. huhuhu..baru berangan nak berSKII..

    ReplyDelete
  10. hezrina, benda2 nak ngabiskan tu ada jer terselit2...huhuhu

    ReplyDelete
  11. hehe.takyah SKII.kulit hang ok je bukan teruk pun.aku pun dah stop lps pecah ritu.maleh aku pakai bnda mahal yg takde nmpk pape.klu beli brg tu nmpk la jugak ada benda.ni takat kulit je pun.tak pakai pun ok je org tak lari pun tgk muka aku.kekekekeke (ayat sedih+frust tak cukup duit nak beli.haha)

    ReplyDelete
  12. yana, ayat sedih sebab botoi pecah tu..kakakaka..

    ReplyDelete
  13. 66 dah nyanyok? alahai, 66 tu masih muda la linda :)

    ReplyDelete

.