Thursday, June 13, 2013

gara-gara teduhan kasih!

minggu ni waktu masuk opis aku 7.30 pagi - 4.30 petang...
balik awai dan lagi merendek sorang2 di alamanda sejam dua..
bak kata iris,
 "mama balik keje, balik umah, rehat dulu, lepas tu baru amek kakak kat sekolah"...
dan semalam dia ulang lagi ayat tu tapi ada sedikit tambahan, 
semalam dok syok2 tengok teduhan kasih, iris suh aku bancuh milo...
aku menjawab la, kejap la kakak, mama nak rehat jap (alasan nak tunggu iklan dulu!)
pastu iris cakap, 
" haiihhh mama ni, lain kali simpan kat otak tu, kan kakak dah cakap, lepas balik keje,
mama rehat dulu, baru amek kakak...biar mama rehat betul2"
itulah ayat power si iris ni ..haihh..
aku perasan dia mengeluarkan kata2 tu, sebab  sekarang ni
musim diorang training sukan kat sekolah petang2...nampak sangat dia suka nak berlatih.
tanak balik awal..wakakakakaka...
aritu siap aku kena balik umah dulu, petang sket baru gi amek..

lepas tu semalam gara2 kalot nak tengok drama teduhan kasih,
balik keje, mesti masak siap2 laju2 sebelum kol 7 malam...
ataupun, lepas kol 8 baru start masak..wakakaka..
tapi semalam dekat2 kol 7 aku masak nasik, lauk2 dah ready...
pastu kol 8 aku turun tengok, rupanya beras tu masih lagi beras dalam rice cooker tu,
sebab aku tak tekan "start" masak!..huwaaaaaaaaaa...
tu la..kalot sangat nak tengok drama...
elok ja amek pinggan nak sauk nasik..
lagi sekali la kena bebel dengan iris!
pastu buat2 tak bersalah, ajak depa pi kedai....
sori la anak2 mama...mama minat sungguh cerita tu, walaupun novelnya dah abis baca,
minat pada ayu dan kak long  dan mak tiri effa yang pandai berlakon tu..wakakakaka..
orang jahat memang cerdik lebih!
yang baik tu sungguh naif dan pemaaf...
ensemmm ady putra...

okeylah mari sambung baca document sistem ni sampai paham!
lepas ni harus pegang calculator 8 jam sehari..
semoga allah swt melindungi dan memberkati aku...
semoga aku akan cepat pick up dan 
paling penting...hati aku kena ikhlas....
betul2 ikhlas...
aminnnnnn

10 comments:

  1. aku semlm xdpt tgk, balik kul9 mlm weh. ada keje. bagus kan aku.ahaha dah nikah ke dorang weh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mlm ni baru nikah...tapi baik ko tgk crita smlm, part kak long naik gila sebab air bubuh racun tumpah..wakakakaka

      Delete
  2. aku layan gak citer tu...hahahaha..scene air tumpah tu mmg gampang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn...hahahaha..tetiba kak long jadik giler...sian budak waiter tu...

      Delete
  3. hahaha..sampai nasi tak masak ye gara2 Teduhan Kasih.. sy pun suka sgt tgk drama ni...tak pernah miss.. klu miss esoknya akan tgk di Tonton.com...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekekeke..memang terpengaruh sungguh dengan drama2 ni..kakakaka..

      Delete
  4. iris dah pandai membebel..?? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pacat, dia mmg pandai membebel..hahahaha

      Delete
  5. I takde peluang nak tengok Linda - balik sekolah je bebudak tu dah booking crita diorang.

    *lupa tekan suiz?. Haha... sib baik la Iris tak mcm ank bujang I.. lambat hidang je alamat la ngamuk2 sbb dia mmg kuat mkn. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. MM..ntah kenapa la cerita tu macam syok..kekekeke..
      nasib baik iris ni setakat membebel jaa...
      tu pun kesian jugakkk...

      Delete

.