Tuesday, June 18, 2013

kerana mulut badan binasa

leganyaaaaaaaaa...baju nak pakai p kerja esok dah setel iron semua,
baju anak2 pun dah masuk beg nak ke sekolah esok..
so bolehlah berehat dengan tenang hatinya...
dan sambil2 menunggu suamiku tercinta bok balik makan malam..kahkahkah...
hari ni tutup dapoq aku...

puas hati tengok teduhan kasih tadi kat tv...kakakakakaka..yeaa depa dah kawen!

aku ni dari minggu lepasss kerja makaannnnnnnn jaa...
jumaat lepas, ex-teammate belanja makan sempena dapat apc..tahniah adikku...
kesabaranmu terbalas juaa...dan kamu layak mendapatnya!
thanks belanja makan steamboat...sedappp!
semoga dimurahkan rezeki lagi..aminn...

cerita makan2 berlarutan sampai balik umah pun..
asik makannn jaaa...
aku malas nak timbang berat..kekekekeke..cepatla bulan posa, 
leh amek kesempatan diet secara sihat..
kerana mulut kannnn...

dok rehat2 ni, buka jugak fb..
aku rasa macam bosan dah dok p mai pi mai tengok fb..
akhirnyaa bosan dengan FB..
melayan anak2 lagi syok dan best...
sakit badan aku dok lawan ultraman dengan asiff ni..
merapu pun pandai anak teruna kecik nk..
pandai pulak dia dok buat cerita kura2 bagai..
hahahahaha..
gelak ja laaaa aku dengan iris..
yang penting jangan potong dia cerita..
nanti dia merajokkk...

hokeylahhh...jomlahh sambung aktiviti mewarna pulak..
esok dah hari rabu..alahai cepatnya masa berlalu..

ayat kat bawah ni selalu terngiang-ngiang di telinga aku..
"kasihilah orang2 disekeliling kita tak kira lah family, kawan2 dan sesiapa pun
seperti esok kita akan kehilangan diaaa...
bekerjalah umpama perlu hidup 100 tahun lagi
dan beribadatlah seperti esok kita akan mati..."

bekerja kerana allah swt
semoga aku diberkatiNYA aminn..
selamat bekerja esok!
muahhhhhhh




8 comments:

  1. Selamat malam linda. Semoga eaok lebih baik dan diberkatiNya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya kak liza, semoga esok lebih baik...aminnn

      Delete
  2. Replies
    1. MM, bahagia sungguh ni, asik mengunyah jaa kejanya..kakakaka

      Delete
  3. Heheheh kerana mulut kan, perut penuh kenyang pun, mulut still duk nak ngap ngap jugak lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nastyna, betoiii...ayat sama macam hubby saya cakap..

      Delete
  4. same routine stiap hari pun, tapi utk family sangat berbaloi..spend masa ngn anak tgok anak membesar is priceless

    ReplyDelete

.