Monday, June 17, 2013

selamat hari bapa

salam hari isnin...
opis aku gulap gelita pagi ni..
nasib baik pc masih boleh ON..
uiii..panasnyaaaa....
seb baik lepas breakfast tadi dah cerah..
selamat hari isnin ...jangan blues2 okey...
kerja bagi tip top umpama hidup 100 tahun lagii...
caiyook2...
 
sempena hari bapa kemarin...
aku dan iris buat kek...snow cheese cake..
1st time mencuba..resepi dari blogger2 masak..
aku usha semua resepinya sama ja lebih kurang..
tapi nampaknya iris dengan asiff tak suka makan kek ni.
diorang prefer kek coklat lagi..huwaaa
tapi bab nak menolong aku, memang depa suka laaaa...
habis berterabur hiasan kek yg kecik2 tu..
tu yang segan nk g bagi kek ni ke jiran, kang terjumpa benda tak sepatutnya!
sedap ahh kek ni (angkut bakul sendiri)
tapi memang ternak lemak laaaa...
sebab topping atas nya memang cheese....
ni pakai acuan bulat 8inchi..
dalam resepi ada juga pakai tepung hongkong..
tapi bila p kedai barang kek, aku cari tepung tu tak jumpa..tepung hong kwee adaa laa
tapi nak tanya macam malu, sebab takut kot aku silap tanyaa..
hahahahaa..dah la orang ramai kat kedai tu, memasing businesswoman..
last2 amek ja tepung superfine...boleh gak tepung superfine pun...
 
abaikan sememeh tepi2 kek tu...

 
 
selamat hari bapa!
untuk suami tercinta, ayah dan ayah mertua tersayang, abangku dan
 semua bapa2 di dunia....
kalian memang bapa terbaik!
 

4 comments:

  1. Sedapnya Kek..sy masak sup ayam je utk hubby smlm Lyn..hehe..
    Happy fathers day buat semua bapa2..:)

    ReplyDelete
  2. Nampak begitu menyelerakan tu Linda!.
    I lagi sadis.... tak celebrate apa2 pun utk hubby. :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. MM, takper, hari2 buleh dijadikan hari bapa..

      Delete
  3. nampak lawa ja kek hg wei.mesti sedap!

    ReplyDelete

.