Thursday, June 20, 2013

jadi doktor sat

petang tadi balik umah, asif macam panas...
sebenarnya dari pagi tadi lagi aku dah bagi ubat demam..
tapi sampai ke petang ni, rasa suam2 jugak...aku suh dia buka mulut...
memang sah la tonsilitis..again..and again... haihh..memang nampak besar dua2 belah...
hubby pulak tak balik lagi...
so ngam2 habis kol 8 crita teduhan kasih, vrooom la ke presint 15 pi klinik...

hamboi2...anak2 aku ni...kat klinik bukan main lagi cergas si asiff ni..
dengan air ribena kotak, ribena pastil, appeton bagai dirembatnyaaa...
sudahla tu, siap bagi tumpah air ribena tu merata...
aku tak larat jegil mata sampai nak terkeluaq biji mata...
ramai pulak orang kat klinik mlm ni...sejam lebih gak la tunggu...

masuk ja bilik doktor, memang aku bagitau siap2 la kata tonsilitis..
pastu doktor tu buka rekod lepas2, bulan lepas pun ada, bulan sebelumnya pun hadoo...
sampaikan yang bulan lepas, doktor bagi diagnose 'tonsilitis kissing'..
lawak pulak namanya..rupanya2 maksudnya, tonsilitis tu dah hampir nak bertemu...
huhuhu..
bulan lepas dr suggest suh operate..haihhhhh....anak aku kecik lagiiii...huwaaaa...
tadi dapat vitamin sekali untuk asiff ni kasik selera makan..
nak usha2 product shaklee untuk asiff, tapi masih membuat research...

pastu habis bab asiff...abahnya pulak balik kerja .. macam nak demam jugakk..
mama jugak kena rescue kann...
nak demam la sakit urat la..sakit belakang laa..ajak p klinik takmau..
ketegaq orang2 dewasa ni payah sikit..
nasib baik mama masih cergasss..
ni tengah dok pantau patient2 nehhh..
yang si asiff masih cergass lagi di kala kol 12 tengah malam..
abah dah selamat beradu sampai paris gamaknyaa..
masing2 pakai cool fever...cool sangat la tuu... 
cepatlaa lega semuaaanyaa...kesian tengok! huhuhu..
mama pulak rasa nak tergeliat urat...
takpaaa...biaq mama sihat jaga semuanya..aminn

selamat malam semuaaa..
esok kerja okey...
sapa2 tak iron baju lagi tu pi la iron..kahkahkah...

12 comments:

  1. salam, moga asiff cpt sembuh. aku ade bg anak makan mealshake n vitamin c. alhamdulillah dh x de selsema.kalo x sebulan skali mesti selsema. selera makan pon bertambah, x de sembelit.aku dh jadi ahli, kalo nk beli bg tau, leh bg harga spesel.

    -salbiah-

    ReplyDelete
  2. Wah Doktor!. On call nampaknya hari ni?. Hehehe..
    Moga semuanya cepat sembuh. Musim jerebu ni mmg kena bykkan minum air Linda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah MM, kes jerebu teruk ni..
      elok dok umah berkurung ja..hehehe..
      kawan2 siap kena selsema bagai..take care MM..

      Delete
  3. Itu la mak mak jarang sakit, pasai kalau mak sakit, habis tunggang langgang umah, bapak pulak kalau sakit demam... aduhhh ngalahkan budak kecik kan. Hope they all get better, and u be stronger. Hehehe go mommies!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Nastyna...kena jadi supermak..hahahaa

      Delete
  4. sempat lg tengok teduhan kasih sebelum g klinik.. ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu wajib tgk..kol 7 klinik rest...doktor semayang..kol 8 baru on balik...weii awat lupa bawak baju aku..hahaha

      Delete
  5. haha.. kalut td bgn lambat..
    alarm x bunyi bateri henpon habis..

    mau x sabaq mai la amik esok.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa allah kalo esok laki aku mau pi..nak p mkn cendol seksyen 16...kekekekee...aritu tak singgah org ramai gila

      Delete
    2. mai la.. hehe.. tp habaq awai...
      hr tu sampai depan rumah br aku tau.. haha.. xdan nak sedia apa..

      Delete
    3. takyah, kalo jadi p aku singgah amek baju, pastu p mkn cendoii jommm...

      Delete
  6. jadi nurse sekejap ye Lyn..
    kuasa wanita ni.. superwoman....;)

    ReplyDelete

.