Saturday, June 8, 2013

makan kenduri...

as-salam..

tadi lunch makan kenduri...bersama cikyam dan cikyu!
hahahaha...sesi menyesat jalan pun adooo..
sedapnyaaaa lauk kenduri ituu!
bubur pulut itam pun ada..nyam..nyam...my feveret!
tengkiu CC opis lama, jemput saya makan kenduri..
lawanya menantu CC, bagai pinang dibelah dua..
semoga pengantin baru bahagia dunia akhirat..

hari ni jugak try mekap baru..hasil perabih duit di alamanda kemarin..
kerana cepat terpengaruh dengan budak promoter tu..
aku beli ja semua yang dioffer..gilos!
maunya tak tergoda, dia siap mekap aku lagi..pastu di bawah lampu tu aku tengok muka aku tetiba macam rasa jadi model pulak..(tipu semata)..
aku rasa promoter2 ni ada kelas kot belajaq cara2 puji orang supaya orang terbeli jugak..
last2 sampai terbeli jugak berus mekap tuh pun..
kononnya terbaekk diduniaa..
tapi memang best berus bedak dan foundation tu...jimat mekap kita guna
sesungguhnyaa aku memang mudah terpengaruh..
padahal nak beli lipstick ja pun..
gila rasa bersalahnyaa...
tapi berbaloi kot..sebab katanya jimat benda2 neh tahan setahun!
wakakakakaka...macam takmau percaya ja..
takpa, aku dah masukkan date tu dalam tepon..
nak tengok tahan ke dak setahun..
tapi kawan2 aku kata elok ja mekap tadi...kira okey la tu kot no...
seswai dengan kulit haku..
huwaaa..keriauuu 20 kali oi..
disebabkan rasa bersalah, teruih p beli buku2 pasai kewangan..
4 buah buku + dictionary sebuah!
aku tak pegang baca pun lagi buku2 tu...
laki aku ja dok baca!
patutnya duit masuk bank tapi masuk kedai la pulak....
takpalah, sekali sekala kan...buat2 semangat baru neh untuk hari isnin ni...
isnin owhh isnin..esok dah ahad oiii kawan2...
semoga aku lebih berketrampilan, berkeyakinan dan lebih comey nak ngadap bos...
ingat, muka biaq nampak confident okey!
kerja buat tip top!
kerja umpama nak idup 100 tahun lagi!
lupa nak habaq, SKII buat promotion kat alamanda jugak..
pi2 beli!aku takdak duit...hahahahahahaa..


5 comments:

  1. Hahaha ok la kan bukan setiap hari beli alat mekap ni. Investment orang kata ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nastyna.. itula..harap2 tahan lama...wakakaka

      Delete
  2. wei product apa tu tahan setahun.. cuba share sama.. bedak mona pakai simply ct.. 3 bulan ja.. kalau setahun tahan harga dia cover setahun gak ka oi! huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mac..huwaa...harga mmg cover setahun, sebulan 45 ringgit mekap kali 12 bulan...base mekap+foundation+bedak+lipstik+spray tahan mekap bagi lama + bulu bedak dan foundation...
      nanti kami kira memang sebetoinya tahan brapa lama..

      Delete
    2. base mekap dia bagi free botoi kecik..tak masuk dalam harga..

      Delete

.