Friday, September 20, 2013

alhamdulillah...

ayah aku dah discharge tak sat....
ya allah..syukur sangat....
sebenaqnya alergic ubat okey...
adik aku bagi kat doktor tu ubat ayah aku makan..ubat gout tu..
rupanya..ayah aku alergic ubat tu..tu yang bengkak abis dalam perut..
huwaaaaa...

so...jadikan pengajaran..apa2 jadik pun, kena pi confirm di hospital dulu..
barulah nak gigih ubat kampung bagai..
huhuhu..
tapi doktor tu kata, ubat kampung tu sebenarnya pun
 bagi mempercepatkan proses sembuh di luar badan..
air penawar akar delima ...power betul..
cuma lambat lah kesannya.. kena rasa azab sakit tu lama2 sket..
badan ayah aku power sungguh laa..
dah abis beberapa papan ubat gout tu okey..
baru naik kesan..
orang lain alergic ubat seminggu dua ja pun paling lama keluar kesan..

pastu, ni ayah aku dok jadi bahan la dengan adik aku dengan kakak aku semua..
aku takat bagi ayat power kat telepon ja la kat ayah aku..
dan2 ayah aku cakap, ya lah..nanti apa2 ayah kena p hospital
hahaha..malas nak layan aku la tu..

mesti ayah aku balik cover makanan2 dia tertinggal aritu..
takpalah ayah..berpada2 okey makan, darah tinggi kencing manis gout takder tu..
enjoy kejap makan tu..tapi hati2 ayah..
kami sayang ayah.. moga allah swt makbulkan doa anak2 ayah ni..
panjangkan umur ayah dan mak..
nanti ujung tahun ni kita langkawi naaaa...
muahhh..sayang ayah...

7 comments:

  1. honeymoon kat langkawi ka? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pacat, aku rasa tunggu aku tua nanti baru pi honeymoon..hahhahah

      Delete
  2. Alhamdulillah.. lega dengaq.. kita ni dah la dok jauh no.. takpa2.. nanti bawa p langkawi.. bawa ayah hampa p pantai chenang mlm2.. mona p haritu.. happening mcm dok phuket ;p haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..lega sangat2..kalo idak, malam2 lena dok harap2 jangan la tepon dok bunyi tgh2 malam..takut jadi apa2..sedaq2 pagi rasa syukur jaaa melepasi malam tu..

      nak pi langkawi usha2 cekelat..kekekeke

      Delete
  3. Ooo elergic ubat. Alhamdulillah dah discharge.
    I pernah elergic udang (udang dah expired la gaknya restoran tu masak) sampai gelembung2 1 badan, 2 minggu tak baik2.
    Seksa!.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer MM, alergic ubat tahap teruk dah...memang bahaya bab2 alergic2 ni..haah..mmg naik gelembung2 jugak ayah Linda tu, gelembung2 satu badan, kaler hitam...tu yg takut tu

      Delete

.