Monday, September 2, 2013

yeahh...cinta jannah

hahhhh..lega sampai umah dah..

berebut-rebut laptop, tv dan tepon dengan anak2...
akhirnya laptop aku dapat...huhuhuhu...
takpalah, satgi pukul 7 berebut tv pulak..nasib...nasib...
tak sabaq2 nak tengok Cinta Jannah satgi..
sampaikan nasik untuk dinner siap dah 
kahkahkahkah..

lauk ayam masak kicap semalam ada lagi..
sedap betoi la resepi ayam masak kicap kaknad
 blender cili besar dengan bawang besaq...
perghh..seb baik aku buat lebih semalam..
kalo idak hari ni mesti kena masak lain..

hari ni monday blues pun berlalu dengan lajunya...
tadi meeting, tak pasai2 isnin next week
 bos suh present sorang satu benda..
apa2 ja la boss...kami2 yang menurut perintah..
nak jugak dengaq suara merdu aku ni..
huhuhuhuhu..
satu benda nak present pun tak nampak apa lagi ni..
esok la pikiaq lain..
balik umah guling2 dengan anak2 dulu...
semoga sukses la idup aku isnin depan...

huhhh..hidup kembali cergasss...
takmau pikiaq benda2 sedih..
takmau pikiaq benda2 tak syok..
buat ja benda2 yang kita suka dan laluilah benda2 
yang sukar dalam hidup ni..
jam akan terus berjalan...
akhirnya semuanya akan berlalu..
walaupun pahit untuk ditelan..
tapi semua tu ujian..ujian dari NYA..
dan pasti ada hikmah di sebalik yang diberikanNYA ini..
aminn..
kita hanya merancang..
Allah SWT jua yang Maha Menentukan..

semoga kita semua gembira...
gembira dengan keluarga..gembira dengan kawan2..
itu yang paling penting...
bila gembira..in shaa allah kita akan makin kuat...

10 comments:

  1. Betullah Linda....
    Tak mo la pikir benda2 yg menyakitkan hati...
    Kita happy je sudah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan MM...happy2 diri...senyum sokmoooo...kekekekee..

      Delete
  2. Hahahah ye semoga u sukse isnin depan. Eh masak kicap blender cili terus? Dah letak resepi ker belum ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nastyna..TQ, resepi masak kicap tu, cili besar blender dgn bawang besar, pastu tumis, pastu masukkan kicap dgn bawang besar potong yg dah digoreng dulu...hahhaa..resepi simple tu yg malas nk bubuh resepi dlm ni..

      Delete
    2. SImple tu yang sedap, and simple yang macam ni yg orang selalu cari. Ok nnt nak buat :D:D

      Delete
    3. nanti try Nastyna...ayam tu goreng dulu k..hahahaa

      Delete
  3. InshaAllah, kita kuat hadapi segala. Yeah!!!

    ReplyDelete
  4. aku tak sempat la nk follow, br 3 episod aku brjaya tengok.

    ReplyDelete

.