Sunday, May 18, 2014

Anniversary Tahun ke 7

as-salam dan selamat hari ahad...
ahad yang dah malam..
huwaaaa..esok kerjaaa..

alangkah baiknyaaaaaaaaaaaa dan bagusnya
 kalau esok aku cuti..

tapi terlupa nak apply cuti...

esok birthday aku yang ke 13 tahunnnnnnnnnn. kikikiki..terbalik daaa..31 tahun dah..
makin tua..
makin hampir dengan ajal....
tapi semoga aku dipanjangkan umur..
untuk membesarkan anak-anak aku sampai 
depa tau baik buruk kehidupan ni..
juga moga aku dipanjangkan umur 
untuk berbakti pada mak dan ayah aku..
menggembirakan depa..
dan paling penting dipanjangkan umur untuk beribadat dan mencari saham akhirat...
aminnnn...

hari ni 18 May 2014 adalah hari ulangtahun perkahwinan yang ke 7...
ya..cepat sungguh masa berlalu....
masa umur 24 tahun kawen..
pejam celik pejam celik anak 2 orang dah ni, 
nak masuk 3 dah...
syukur alhamdulillah..diberi kebahagiaan dan kemudahan serta dikurniakan suami yang penyabar...
semoga Allah SWT memanjangkan jodoh kami 
hingga ke syurga..
semoga kami sihat,
dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan..
juga...semoga kami dapat membimbing anak2 kami menjadi anak-anak yang soleh dan solehah..

hari sabtu kemarin ada family day sekolah iris
di wetland putrajaya..
tapi sat ja sampai kol 10.45 pagi gitu
 ujan turun dengan lebatnya..
nasib baik la sempat acara untuk budak2
dan half acara untuk parents..
last2 bagi hadiah jaa..kikikiki..
tapi bestlaaa...

kami dapat ja hadiah iris dan cabutan bertuah,
 truih balik umah..
budak2 ni lencun main hujan..
asiff siap sempat kencing dalam seluaq
dia seronok sungguh main satu padang..

balik umah nak pi beli mesin basuh sebenaqnya..
mesih basuh jahanam teruih..
7 tahun jugaklah hayat mesin basuh tu...
last2 lepas zohor baru keluar ke Bangi cari mesin basuh..
mesin tu rosak dari hari rabu malam..
bayangkan..berapa bakul kain tak basuh2..
nak pi beli hari kerja, kena tunggu husband..
husband pulak balik malam ajaaa...

last2 kemarin beli juga..
tu pun hari ni baru mesin tu dihantar ke umah..
sempat lah tengah hari tadi p self laundry dulu baju budak2 ni yang menimbun..
hahahaha..first taim self laundry...
sekali dengan dryer...
jakun tahap dewaaa aku dengan husband...
main tengok2 orang ..syok pulakk...
kat sri kembangan area belakang dominos pizza tu..

pastu on the way nak balik umah dari sri kembangan
lori hantaq mesin basuh call kata depa on the way 
nak mai umah aku dah..
legaaa.. tak sabaq nak tengok mesin basuh baru..
ha amikk 20kg punya mesin...
buleh bubuh 3 bakul kain tak basuh sekali jalan
puas hati lepas ni cuci kain..huuuuuuuuuuuuuuuuuwaa..
hadiah anniversary la tu kot..

sempena hari anniversary aku hari ni..
aku nak mengucapkan happy anniversary untuk 
suamiku tersayang..
intan payung, buah hati, buluh betung,
 pengarang jantung aku dan anak2...
terima kasih di atas kesetiaan dan curahan kasih sayang yang telah diberikan..
muahhhhhhhhhh...

okey byeeeeeee..
esok kerja...esok kerja..esok kerjaaaaaa...
awatlah PM tak bagi cuti ujung minggu 3 hari...
hahahaaa...selasa baru kerja...





13 comments:

  1. Happy birthday and anniversary untukmu Linda.
    Tarikh kawin dgn birthday selang sehari je ye?. Hadiah kena besar tu sbb 2 in 1.
    Hehehe..
    Moga hari2 mendatang lebih menceriakan hidup Linda and family. Aamiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ MM di atas doamu itu..
      hehehhee..tarikh kawen dgn besday selang sehari..kikikiki...
      hadiah memang besar sungguh ni mesin basuh kain...
      lepas ni takleh malas basuh kain...kahkahkah...

      Delete
  2. happy birthday.. happy anniversary.. doakan yang baik2 untuk linda..
    tapi ..ewah.. berangan nak cuti 3 hari.. hahaa berangan ja la ;P

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Mona...di atas doamu itu..
      part nak ngulaq kerja serah kat kami..hahahaa..
      kerja rasa nak cuti ja ni...

      Delete
  3. Happy birthday lin.. muda lagi bah Lin ni...hehe..moga pjg umur, murah rezeki & sentiasa diberkati Allah...
    Happy anniversary, moga kekal hingga ke syurga..amin! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam singgah selasa.. mak buyung buat gapo tu?? hehe

      Delete
  4. appy anniversary pun syalinda...semoga berbahagia till jannah..

    ReplyDelete
  5. happy birthday dan anniversary yer dear... belum tua lagi tu... sentap ahkak ok. hehehe all the best for u guys.

    ReplyDelete
  6. happy anniversary linda!! apa??!! 20 kg?!! tu seminggu sekali basuh baju pun takpa aih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakyan..TQ..

      20kg tu time nak basuh memang menyenangkan..time nak menyidai tu terseksa..hahahahhaa

      Delete

.