Friday, April 20, 2012

slip gaji April 2012

kengkawan semua..silalah pergi web site 
untuk cetak dan usha slip gaji baru memasing yer..
semua menyengih jaaa kot petang ni..walaupun hanya tengok slip gaji.. 
next week 25 haribulan baru gaji betoi2 masukk nooo..
yang penting cikyam dan fara ayue, silalah belanja kawan hampa sorang ni..
sebab hampa punya gaji very voogie the vass manyaknyaaa..i likeeee

aku?? gumbiraa tetapi bercampur hiba (taklah hiba sangat) 
sebab ingatkan kenaikan gaji tahunan masuk sekali..hahahaha
kenaikan gaji tahunan aku bulan Januari..tapi belom masuk lagi..
walau apa pun..syukur..rezeki penjawat awam..alhamdulillahh..

aku dok menghimpun duit dari segala sumber, 
maklumlah nak buat beli segala bagai kelengkapan rumah baru..
apa-apapun memang murah rezeki..
rezeki anak2 agaknya..
ameeennn...

sesi berjimat cermat perlulah dibuat sepanjang masa yer kenkawan..nasihat utk diri sendiri
okeyy jom balikk..
selamat berhujung minggu..
mizzyana, jom p melawat rumah kita hujung minggu ni..
apa2 pun calling k...

selamat bercuti semua..
jaga kesihatan diri dan keselamatan diri serta
berhati-hati di jalanraya..
kerja, kerja jugak..tapi silalah pentingkan keluarga..
kita kerja untuk keluarga..tanpa keluarga takyah kerja pun okey kot..
okeh bubbyeeeeeeeeeee...

15 comments:

  1. Syukur alhamdulillah.Nampaknya kerajaan agak prihatin dengan kenaikan gaji penjawat awam.Ya lah negara makmur dan sentosa,kebajikan penjawat awam harus juga dijaga,kan!Berjimatlah dengan durian runtuh pada bulan April 2012 ini..Jarang benar dapat durian runtuh seperti ini...saidi

    ReplyDelete
    Replies
    1. saidi, betul2 kerajaan prihatin pada penjawat awam..alhamdulillah semua peringkat dapat menikmatinya..

      Delete
  2. Xpe linda.....
    Opis akupom kenaikan tahunan bln 8 brudpt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak aii..bulan 8 tuuu..okeylah himpun bagi jadi byk skit tunggakan tu

      Delete
  3. baru bc blog hang..aku dah gi hari ahad wei..hahahaaha..tak lama lagi lah tu, paip pun dah ada.ayaq pun dah masuk..jom la, himpun duit..susah betoi nak simpan duit lama2 ni ,ada je nak dibelinya.huhu..linda,jom pi homdec 2012 nak..29 april samapi 2 mei kat klcc..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jomsssssss...aku tak jadi balik kampung..

      Delete
  4. Salam,....hangpa beli bungalow kat mana???Tahniah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puan, Semenyih, area2 umah Puan Norihan

      Delete
    2. Hmmm..hangpa cari boss lama juga...Awat tak beli area rmh kami jaa,,,boleh konvoi balik Perlis.hehee....Nanti kena beli motor spot mcm Norihan jugak utk ke ofc...utk avoid trapped jln jam.. However tahniah

      Delete
    3. Tu la Puan, cari bos lama jugak..serasi la katakan..hahaha.. nak beli area umah Puan mahai sungguh...

      Delete
  5. err.. linda... bleh dah wat kendri blanja kawan2 yg swasta nih.. ekekke

    ReplyDelete
  6. xpa dpt lambat pon.duit raya pulak.
    gaji dah lebih,keja pon kena lebih naa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ummi, kerja kat BPM ni mmg dok terlebih jaa...sampai migrain dah aku hari ni..

      Delete

.